Retro scooter kopen

retro-scooter-kopenWat is een retro scooter

Een retro scooter is een scooter met het uiterlijk van een scooter van vroeger. Sinds de jaren 50 werden er al volop scooters verkocht. Het model van toen is nu weer volop in. Dit model noemen we een retro scooter.

Hoe herken je een retro scooter

Een retro scooter herken je meteen aan zijn uiterlijk. Retro scooters zijn vaak uitgevoerd in zachte kleuren, hebben een rustig en rond uiterlijk en worden gekenmerkt door een grote ronde koplamp. Tevens worden retro scooters voorzien van veel chromen elementen en een breed stuur. Veel retro scooters hebben ook een luxe buddyseat waarbij de passagier wordt voorzien van een ruggensteun. Retro scooters zijn ook wat breder uitgevoerd dan de normale of sportieve scooter. Zoals je wellicht weet is Vespa de eerste geweest welke de retro scooter heeft geïntroduceerd. Vespa betekend in het Italiaans wesp. Als je goed kijkt naar de achterkant van de scooter dan zul je het achterlijf van dit insect in de retro scooter terugzien.

Welke merken retro scooter heb je

retro-scooter-merkenVespa is een van de meest bekende merken als het om retro scooters gaat en is absoluut de grondlegger van dit tijdloze model. Vespa staat voor kwaliteit en dat merk je ook meteen terug in de verfijnde afwerking en de prijs. Wie op zoek is naar een goedkope scooter zal niet direct bij de Vespa terecht komen.

Er zijn een aantal merken die zich vooral focussen op retro modellen, maar er zijn ook merken die zowel sportieve als retro uitvoeringen op hun naam hebben staan.

Merken welke retro scooters fabriceren zijn:

  • IVA
  • Razzo
  • Killerbee
  • Turbho
  • SYM
  • Vespa
  • Nipponia (elektrische retro scooters)
  • AGM
  • BTC
  • Riva

Ook SYM levert erg goede kwaliteit scooters voor een schappelijke prijs. Alle scooters zijn in zowel een 25 km p/u als een 45 km p/u uitvoering verkrijgbaar. De 25 km versie heeft als voordeel dat er geen helm verplicht is.

Een retro scooter kopen

retro-scooter-kopenEen scooter kopen kun je tegenwoordig ook online regelen. Webshops bieden hierin een uitkomst. De scooter kun je laten thuisbezorgen als de winkel niet bij jouw in de buurt zit. Vaak zitten hier wel wat extra kosten aan, maar online kun je vaak weer iets besparen. In veel gevallen ben je minder dan 50 Euro kwijt en bepaal je zelf wanneer de scooter wordt afgeleverd.

Er zijn veel merken en modellen op de markt. Voor sommige maakt dit de keuze juist makkelijk en voor anderen niet. Een scooter kopen doe je niet iedere dag dus verdiep je wel een beetje in wat er verkrijgbaar is. De eerste keuze is vaak de snelheid die de scooter kan rijden. Wil je dus met- of zonder helm. Vervolgens kan de kleur een grote rol spelen. Bij de dames is roze of licht blauw vaak een populaire kleur. Dan kun je kiezen tussen een aantal uitvoeringen en merken. Je budget is vaak de beperkende factoor. Voor onder de 1000,- Euro kun je vaak al een leuke scooter kopen.

Goedkope retro scooter

goedkope-retro-scooterEen goedkope scooter kopen is een bewuste keuze. De prijsverschillen zijn vaak niet zonder reden. Uiteraard betaal je vaak ook voor het merk zelf, maar er zit ook verschil in kwaliteit. Een goedkope scooter koop je vaak al vanaf zo’n 900,- Euro. De prijzen lopen door tot over de 3000,- Euro voor een echte kwaliteit scooter. Meer kwaliteit betekent dat je er langer mee kunt doen en dat reparaties vaak langer uitblijven. Ook mag je een stukje extra betrouwbaarheid verwachten en een verfijnde afwerking. Heb je een scooter nodig voor je dagelijkse woon- werkverkeer dan kun je vaak beter investeren in een iets duurder model.

Wil je een goedkope retro scooter kopen, dan kunnen we de Riva Fast aanbevelen. Dit is prijs technisch een heel goede retro scooter met bijzonder veel uitbreidingsmogelijkheden. Zo kun je er valbeugels op laten zetten, hem voorzien van een windscherm en een voordrager of achterdrager, maar ook speciale LED verlichting of zelfs een Xenon / Angel eye koplamp. Hieronder laten we een paar voorbeelden zien van de Riva Fast.

riva fast luxury led kopen retro scooter riva fast retro scooter kopen

Elektrische retro scooter

elektrische-scooter-kopenEen elektrische scooter is echt iets van de laatste jaren. Logisch omdat het een vrij nieuwe techniek is welke vooral de laatste jaren veel ontwikkeling heeft doorgemaakt. De elektrische techniek is ook bij retro scooters doorgevoerd waardoor je geheel elektrisch kunt rijden. Er hoeft geen brandstof meer getankt te worden en geen oliepeil meer te worden gecontroleerd. Het is opladen en rijden maar. Wel moet je rekening houden dat na enkele jaren gebruik de accu’s iets minder kunnen worden omdat deze slijten.

Een belangrijke tip die we je geven bij elektrische retro scooters is dat je ze het beste zo veel mogelijk aan de lader kunt houden. Hierdoor gaan de accu’s langer mee en kun je er langer van genieten. Merken waarvan je een elektrische retro scooter kunt kopen zijn o.a. Vespa (de Elettrica), Nipponia, IVA, en BTC, AGM, en nog een heleboel meer. Bijna ieder merk heeft nu wel een elektrisch retro model in hun assortiment zitten.

Hieronder laten we een paar elektrische retro scooters zien.

elektrische retro scooters

Bekijk alle elektrische retro scooters

Retro scooter tweedehands kopen

Uiteraard kun je ook een 2dehands retro scooter kopen. Dit kan je een hoop geld besparen. Sommige mensen kiezen liever voor een tweedehandsje i.p.v. een nieuwe i.v.m. de grote uitgave, het risico op schade of diefstal. Een tweedehands scooter kopen vraagt in sommige gevallen ook om wat extra onderhoud. In de meeste gevallen koop je een 2dehands scooter bij een scooterwinkel welke er recent een beurt op heeft gedaan. Hierdoor kun je voorlopig even vooruit. Een nieuwe scooter kopen verzekert je vaak van een langere onderhoudsvrije periode.

Met een nieuwe retro scooter heb je minimaal 2 jaar garantie en dat betekent de komende 2 jaar geen kosten aan reparaties. Ook zijn nieuwe retro scooters voorzien van modernere en betrouwbare techniek wat je meer zekerheid geeft. Pech onderweg wordt daardoor kleiner. Bovendien hebben nieuwe scooters tegenwoordig bijna allemaal een injectie motor waarmee je zuiniger rijdt. Daarmee bespaar je tevens ook op de brandstofkosten. Wil je helemaal goedkoop rijden dan kun je ook een elektrische scooter overwegen. Die zijn qua kosten per kilometer nog goedkoper!

 

Gerelateerd