Scooter merken

scooter-merkenOp deze pagina vind je een overzicht van scooter merken en waar ze vandaan komen. De afgelopen jaren zijn er heel wat merken bijgekomen. China is een goedkoop productieland en hierdoor zijn er veel Chinese scooters bijgekomen. Er zijn ook een aantal merken in omloop waar je minder over kunt vinden. Dit heeft er mee te maken dat dit zogeheten ‘OEM’ scooter zijn waar sommige leveranciers hun eigen merknaam op plakken.

Wil je de logo’s van alle scooter merken bekijken?

Chinese scooter merken

Italiaanse scooter merken

 • Aprilia
 • Benelli
 • Beta
 • Cagiva
 • Gilera (onderdeel van Piaggio)
 • Italjet
 • Malaguti
 • Piaggio
 • Razzo
 • Vespa (onderdeel van Piaggio)

Japanse scooter merken

Overige scooter merken

Elektrische merken

Van de volgende merken kun je elektrische scooters kopen: BTC, IVA, Nipponia, Lifan, NIU, Gomax, Vespa, Askoll, GST, FD motors. Kymco, en Torrot.

Goedkope scooter merken

goedkoop-scooter-merkBen je opzoek naar een goedkope scooter dan kom je snel terecht bij een Chinees merk. Al vanaf zo’n 700,- Euro kun je een nieuwe scooter kopen. De ene Chinese scooter is de andere niet en daar zit onderling nog wel verschil in. In veel gevallen zie je dit ook terug in de prijs. Van een scooter van 700,- Euro mag je toch wat anders verwachten dan er een van 1200,-.

Scootermerken met een lage instapprijs zijn: AGM, Baotian, Berini, BTC, Grande Retro, Iva, Killerbee, Riva, Senzo, SYM en Turbho.

Retro scooter merken

retro-scooterRetro scooters zijn weer helemaal terug en zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Een retro scooter is een scooter met de looks van vroeger en de techniek van nu. Het uiterlijk kenmerkt zich door lange lijnen en veel chromen details. Ze hebben vaak een ronde koplamp en soms een windscherm. Ook het stuur is bij een retro scooter is groter dan gemiddeld en niet afgewerkt met kappen zoals dat bij sportievere scooters het geval is. Er zijn meerdere fabrikanten die retro scooters maken. De meest bekende is Vespa. De Vespa wordt gebouwd door Piaggio.

Deze merken bouwen o.a. retro scooters: AGM, Baotian, Berini, BTC, Grande Retro, IVA, Killerbee, Razzo, Riva, Senzo, SYM en Turbho.

Elektrische scooter merken

elektrische-scooter-merkenElektrische scooters zijn met name de afgelopen jaren wat meer in trek gekomen. Een elektrische scooter kun je via het stopcontact opladen en rijdt dus op stroom en niet op benzine. De elektrische scooter kent een aantal voor- en nadelen. Een groot voordeel is dat deze minder onderhoud nodig heeft op motorisch vlak en dat er geen uitlaatgassen zijn welke slecht zijn voor het milieu. De nadelen zijn dat je onderweg niet even snel kunt bijtanken en dat de afstand die je er mee kunt rijden minder groot is. Bijtanken kost veel tijd want er is een aantal uur nodig om de accu weer helemaal op te laden.

Bekende fabrikanten die elektrische scooters fabriceren zijn: Kymco, Peugeot, Sym en Tomos.

 

Motorscooters

In Nederland zijn motorscooters nog niet zo populair als in andere landen. Dit heeft er mee te maken dat je voor een 80cc of 125cc een motorrijbewijs nodig hebt. Piaggio heeft meerdere motorscooters in haar collectie zitten. Ook Peugeot en Honda maken motorscooters tussen de 125 en 300cc.

Lees hier meer informatie over het onderwerp ‘Scooter kopen

Gerelateerd

11 gedachten over “Scooter merken”

 1. AGM of Senzo riva

  Hi,

  Ik heb een budget van ongeveer 1500 euro, maar ik wil ook niet spijt hebben van een aankoop.
  Ik ga een snorscooter nemen maar ben nog niet helemaal uit welke.. ik ga hem ongeveer 3 keer per week gebruiken.
  Ik hoor veel positieve maar ook negatieve ervaringen over de chinese scooters.
  Zit er misschien ook nog een verschil tussen AGM en Senzo Riva? of doen ze allebei gewoon het zelfde (kwalitieit)?
  Of moet ik er helemaal niet aan beginnen en door sparen voor een tweedehandse vespa? Wat nog duur blijft.

Geef een reactie