Scooter onderdelen

scooter-onderdelen

Ben je zelf een beetje handig met sleutelen? Dan kun je met een paar nieuwe scooter onderdelen vast wel weer je scooter in goede technische staat brengen. Sommige onderdelen zijn lastig zelf te monteren zoals een voor- of achterband. Ben je handig dan sleutel je eenvoudig je wiel los en neem je die mee naar een winkel welke voor jou de band kan vervangen.

 

Welke scooter onderdelen moet je vaak vervangen

Uiteraard hangt de frequentie van de onderdelen vervangen van je scooter af van hoeveel je rijdt en hoe je met je scooter omgaat. De scooter die je tegenwoordig koopt is van een goede kwaliteit waarbij je niet heel veel onderhoudskosten hebt. Wil je niet te veel kosten maken dan kun je beter een scooter kopen van een betrouwbaar merk. Dit scheelt vaak in de portemonnee.

Olie, een luchtfilter, een bougie, remblokken, een accu en zo nu en dan eens een lampje zijn scooter onderdelen die je vervangt bij een onderhoudsinterval. Ook de banden moet je in de gaten houden. Te weinig profiel betekent een slechtere grip op het wegdek en kan gevaarlijke situaties opleveren.

Onderdelen die niet zo vaak defect raken zijn een startmotor, de ontsteking (cdi/bobine), een spanningsregelaar, een schokbreker of een lager. Ook een zuiger of cilinder gaat erg lang mee. Uiteraard heeft niet alles het eeuwige leven en komt er een keer een moment dat het aan vervanging toe is.

scooter-motorblok

Prijzen van scooteronderdelen

Wij geven je hier een aantal indicatieprijzen van scooteronderdelen:

Artikel Prijs € Artikel Prijs €
 Accu  20 Ontsteking 30
 Band  30  Pakking 5
 Bougie 7 Startrelais 15
 Cilinder  100 Startmotor 50
 Claxon  10 Spanningsregelaar 25
 Koppeling  80 Snaar 20
 Lampje  3  Uitlaat  50

scooter-frameFramedelen

Bij een scooter onderdelen shop zijn de onderdelen vaak in categorieën gedeeld. Framedelen zijn onderdelen die aan het frame vastzitten. Denk hierbij aan een achterbrug, oppakbeugel, stuur, contactslot, kappen, een gashandel of remdelen.

 

scooter-blokMotordelen

Motordelen zijn onderdelen welke met het motorblok te maken hebben. Denk hierbij aan de bougie, de carburateur, lagers, krukas, tankwielen, poulies, snaren, cilinder, zuiger, de koppeling en de uitlaat.

 

elektrische-onderdelen-scooterElektrische delen

De elektrische delen bij een scooter zijn onderdelen die met elektriciteit te maken hebben zoals je accu, de verlichting, de ontsteking, de claxon en ook een toerenbegrenzer.

 

Accessoires

windscherm-scooterOok accessoires vallen onder scooter onderdelen. Wil je een scooter customizen dan kan dat met accessoires. Vaak kom je originele en imitatie onderdelen tegen. Origineel heeft altijd een perfecte pasvorm maar kost daarentegen ook een stuk meer. Imitatie is een stuk voordeliger geprijsd en in veel gevallen lever je ook iets in op kwaliteit. De keuze die je maakt zal in veel gevallen van je budget afhangen.

Een windscherm, een bagagedrager, een alarm, een slot, een helm en ook een telefoon oplader valt onder accessoires. Heb je zelf handig dan kun je de meeste dingen zelf monteren. Bij veel bedrijven kun je ook de spullen laten monteren tegen werkplaatstarief.

 

Onderhoud

motorolie-scooterVoer jij zelf het onderhoud uit of ben je dit van plan? Zorg dan dat je de juiste gereedschappen hebt om de scooter onderdelen te vervangen. Goed gereedschap is namelijk het halve werk. Wat onmisbaar is bij elke klus is een lap stof waar je je handen aan schoon kunt vegen. Een oud t-shirt is hiervoor zeer geschikt. Ga je de scooter winterklaar maken? Vet dan metalen onderdelen in en zorg dat je accu, bougie en bougiekabel in goede staat verkeren. Zo voorkom je startproblemen.

 


Online scooter onderdelen bestellen

Wil je goedkoop uitzijn met je onderdelen en ze via de post ontvangen zodat je tijd bespaart? Bestel je onderdelen dan online!

Zoek je een goed en betrouwbaar adres voor scooter onderdelen? Dan kunnen wij je https://www.scooteronderdelenshop.com/ aanbevelen.


 

Gerelateerd