Vespa Sprint

vespa sprint scooter kopenVespa heeft recent de nieuwe Vespa Sprint geïntroduceerd. De Vespa Sprint is de opvolger van de Vespa S. Voor Vespa fans kan de naam Sprint direct doen denken aan de Vespini uit de jaren ’60 en ’70. En dat is geen toeval, want de Sprint is vernoemd naar dit legendarische sportieve model.

De Vespini maakte in de jaren ’60 en ’70 furore dankzij het compacte lichtgewicht frame en wendbaarheid in combinatie met de snelheid. Piaggio heeft – net zoals het de Primavera in een nieuw jasje heeft gestoken – de Vespa Sprint ontwikkeld met een eerder model in het achterhoofd. Voor de Vespa Sprint was het dus de Vespini die zorgde voor de nodige inspiratie.

Sportieve Vespa

De Vespa Sprint is het sportieve model van Vespa. De opvolger van de Vespa S kenmerkt zich door een exclusief ontwerp. Het zwarte zadel is afgewerkt met een witte bies dat direct in het oog springt. Deze trendy witte lijn benadrukt de sportieve uitstraling.

Niet alleen het zadel is een blikvanger, ook de 12-inch aluminium velgen (een gloednieuw ontwerp!) zijn een ware eye-catcher. De grootte van de velgen is trouwens bijzonder, omdat Vespa nog niet eerder zulke grote wielen en banden heeft gebruikt voor een model met een ‘small body’ zoals die van de Vespa Sprint.

Vespa is een Italiaans merk in hart en nieren. En dat zie je direct terug in het design. Het instrumentenpaneel van de Vespa Sprint is bijvoorbeeld voorzien van een kleine spoiler en heeft een zwarte achtergrond met sportief rode verlichting. Deze details vind je ook terug op het voorscherm van de scooter.

Bij het design zie je trouwens ook veel verwijzingen naar het ‘oude’ jaren ’60-model. De koplampen hebben bijvoorbeeld een rechthoekige vorm gekregen die typerend is voor de Vespini uit de jaren ’60 en ’70.

Vespa Sprint modellenvespa sprint kleuren

De Vespa Sprint is leverbaar in verschillende modellen. Zo is dit model in een snorfiets-uitvoering te koop, mar ook als 45km bromfiets te verkrijgen. De 50cc 4-takt variant rijdt ontzettend zuinig en verbruikt ongeveer 1 op 40. En dan is het erg prettig dat deze scooter wordt geleverd met een tank met inhoud van 7 liter, zo kan je veel kilometers maken.

De sportieve scooter kan in verschillende frisse en moderne kleuren worden geleverd. Montebianco, Rosso Dragon, Nero Lucido, Blu Gaiola en Giallo Positano zijn de mogelijke kleurstellingen.

Vespa Sprint accessoires

Wie zijn Vespa Sprint graag van een persoonlijke touch wilt voorzien, valt met zijn neus in de boter. Voor de Vespa Sprint zijn namelijk bijzonder veel accessoires beschikbaar. Zoals de topbox. Deze is groot genoeg voor een helm en is afgewerkt met een chroom Vespa-logo. Je kan de topbox trouwens perfect laten aansluiten bij jouw Sprint, omdat de topbox kan worden geleverd in de kleur van de Vespa. Het is ook mogelijk om een ruggensteun bij te bestellen. Deze ruggensteun is, net zoals het zadel, afgewerkt met een witte bies.

Maar er zijn veel meer accessoires. Neem het bagagerek, dat kan worden geleverd in een zwarte kleur of in een chroom-uitvoering. En ook de windschermen zijn leverbaar in verschillende formaten. Van een groot windscherm tot een kleiner windscherm – om zo de lijnen van de Vespa Sprint nog beter uit te laten komen.

Beschermhoezen, beenhoezen, sloten en alarmsystemen, het is allemaal mogelijk. Zo kan je je Vespa veel meer verfraaien en persoonlijker maken. En als je de look helemaal af wilt maken, kan je ook nog kiezen uit een ruime selectie stijlvolle bijpassende helmen.

Vespa Sprint kopenVespa-sprint-accessoires

De prijs van een Vespa Sprint is niet direct het mooiste punt aan de scooter. Voor topkwaliteit betaal je nu eenmaal wat. En als je op zoek bent naar een Vespa Sprint, maar daar niet te veel voor wilt betalen, dan raden we je aan om vooral even online te kijken.

Op het internet kun je namelijk de Vespa Sprint goedkoop kopen, en hij wordt ook nog eens aan huis bezorgd als je dat prettig vindt. Je kan dus gewoon een scooter bestellen vanuit je luie stoel. Bovendien kun je online ook gewoon accessoires mee bestellen en een verzekering afsluiten. Ook het op naam zetten kan gebeuren, zonder dat je daarvoor je huis hoeft uit te gaan.

Vespa Leasen

Ligt de aanschafprijs van een Vespa Sprint niet direct binnen jouw budget? Denk dan eens aan de vespa sprintmogelijkheid om een Vespa Sprint te leasen. Dit is heel interessant, omdat je geen hoge aanschafkosten hoeft te maken en toch direct kan rijden op een echte Vespa.

Het is mogelijk om een leasecontract af te sluiten, waarbij je maandelijks een bedrag betaalt. Dit leasecontract heeft dan een vaste looptijd (verschillende looptijden mogelijk). Aan het eind van de looptijd blijft dan een restwaarde van de scooter over. Je kan er dan voor kiezen om de scooter tegen die restwaarde te kopen.

Het leasen van een scooter is een zeer eenvoudige en transparante manier om goedkoop op een Vespa te rijden. Ook voor een leasecontract kijk je gewoon online!

Gerelateerd