Hoe plak je stickers?

Stickers plakken op jouw scooter is gelukkig geen hogere wiskunde. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten om het beste resultaat uit jouw stickers van plakjescooter.nl te behalen.

Omdat stickers plakken zo simpel klinkt, wordt het vaak onderschat en te vlug uitgevoerd. Dit geeft vaak niet het gewenste resultaat. Zonde toch?

Hoe moet je dan je stickers plakken?

 

Hieronder hebben wij een duidelijk stappenplan geschreven:

  1. Maak de ondergrond  goed schoon!
  2. De ondergrond moet goed ontvet zijn, op een vette ondergrond plakken stickers slecht of helemaal niet! Ontvetten kan gedaan worden met o.a. remmenreiniger, wasbenzine, glasreiniger of afwaszeep.
  3. Om ervoor te zorgen dat de sticker geen luchtbellen bevat en dat de sticker verschuifbaar is bij het plakken is aan te raden om de ondergrond een klein beetje nat te maken met water. Hierdoor is er na het plakken de mogelijkheid om de stickers te verplaatsen, bijvoorbeeld als de stickers niet op de gewenste plek zitten.
  4. Door de onderlaag van de sticker af te halen komt de plakkende kant van de sticker vrij. Deze kant moet geplakt worden op de scooter. Let op! Laat de papier of plastic achtige applicatie folie zitten!
  5. Nu de sticker geplakt is, is het van belang om met een spatel of pinpas het water en de luchtbelletjes onder de sticker vandaan te duwen. Dit doe je door over de applicatiefolie te wrijven. De applicatiefolie zorgt ervoor dat de stickers bij elkaar blijven en dat de stickers niet beschadigen bij het bewegen van de spatel of pinpas!
  6. In een koude omgeving kan het voorkomen dat de lijm onder de sticker minder goed hecht omdat het water er niet goed onder vandaan komt. In dit geval is het aan te raden een föhn te gebruiken bij het wrijven met de spatel of pinpas om het water sneller te laten verdampen.
  7. Als de sticker goed vast zit moet voorzichtig de applicatiefolie verwijderd worden. Doe dit langzaam en voorzichtig zodat de sticker niet mee komt.
  8. Zodra de applicatiefolie verwijderd is, is de sticker geplakt. Wacht 1-2 dagen met het afspuiten van de scooter met een hogedrukspuit. Het kan zijn dat de lijmlaag door het water onder de lijmlaag nog niet helemaal gedroogd is en daardoor niet goed hecht.

Op https://www.plakjestickers.nl/uitleg/ is een duidelijke uitleg video beschikbaar.

De grootste uitdaging zal het voorkomen van bellen onder de sticker zijn. Door voldoende water te gebruiken is het mogelijk om alle bellen onder de sticker uit te drukken. Vooral bij grotere stickers is dit van belang. Het water helpt ook om bij de positionering van de stickers omdat de sticker nog los gehaald kan worden én  opnieuw gepositioneerd kan worden.

Gaat er toch iets niet goed bij het plakken van je stickers? Neem dan contact op met plakjestickers.nl voordat je het opgeeft! Vaak zijn de stickers met enkele tips nog te redden!

Dit kan uiteraard ook op een elektrische scooter.

Gerelateerd