vergelijken van verzekeringen voor je scooter of bromfiets

Bespaar door verzekeringen met elkaar te vergelijken 

Na lang te hebben gespaard om eindelijk je nieuwe scooter te kunnen kopen, heb je inmiddels weinig geld meer op je bankrekening staan. Tijd om naar mogelijkheden te zoeken, waarmee jij je spaargeld snel weer aanvult. Een van de opties die je hierbij hebt, is het vergelijken van de scooterverzekeringen bij verschillende verzekeraars. Welke verzekeraar doet je het beste aanbod, passend bij de dekking die jij voor je scooter wenst? Je hoeft de verschillende websites van verzekeraars niet zelf langs te gaan; online vind je handige tools die je helpen snel de goedkoopste verzekering te vinden. Dat geldt overigens niet alleen voor je scooterverzekering, maar bijvoorbeeld ook voor bromfietsverzekeringen.

Slim vergelijken van verzekeringen voor je scooter of bromfiets

Vergelijk bromfietsverzekeringen niet alleen op de premie die je ervoor betaalt. Houd ook rekening met de geboden dekking. Wordt schade als gevolg van extreme weersomstandigheden vergoed? Hoe zit het met de kosten voortkomend uit een reparatie na vandalisme? Het zijn kosten waarmee je relatief snel te maken krijgt, wanneer je een scooter buiten hebt staan of deze bijvoorbeeld in een centrale fietsenstalling stalt. Bij het gebruik van een online tool wordt je gevraagd een aantal gegevens over de scooter en jezelf, als bestuurder, in te voeren. Op basis van deze gegevens bepaalt de tool vaak binnen een minuut welke verzekering het meest geschikt is. Je kunt de verzekering rechtstreeks vanuit de tool afsluiten bij de verzekeraar.

Aanvullende verzekeringen verhogen de premie fors

Naast een basisverzekering voor je scooter of bromfiets kun je verschillende aanvullende verzekeringen overwegen. Denk bijvoorbeeld aan een rechtsbijstandverzekering, specifiek bedoeld voor verkeerssituaties. Zoek voor het afsluiten hiervan uit, welke dekking je reguliere rechtsbijstandverzekering al biedt (mocht je deze afgesloten hebben). Je wilt een dubbele dekking en daarmee onnodig hoge kosten voorkomen.

Verschillende soorten scooterverzekeringen

Scooterverzekeringen worden in verschillende varianten aangeboden. Kies tussen een WA- een WA+- en een Allrisk scooterverzekering. De WA-verzekering is hierbij de goedkoopste optie, maar ook de variant met de minst uitgebreide dekking. Een All Risk scooterverzekering is relatief duur. Heb je een volledig nieuwe scooter gekocht? In dat geval kan dit de beste optie voor je zijn. Naarmate de scooter ouder wordt, kun je afschalen naar een WA+-verzekering, ook wel een WA-verzekering met beperkt casco genoemd. Bij oudere modellen tweedehand

Gerelateerd