Goed verzekerd op pad met een scooter of auto

Goed verzekerd op pad met een scooter of auto

Wanneer je met een scooter of auto op de openbare weg rijdt is het verplicht om deze te verzekeren. De kosten die voortkomen uit een ongeval zijn ontzettend hoog! In het bijzonder wanneer er sprake is van lichamelijk letsel. Voordat je een scooter- of autoverzekering afsluit, is het verstandig de verzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo vind je de voordeligste verzekering met een dekking die past bij de waarde van je scooter of auto.

Tip: een scooter- of autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl kan je veel tijd besparen! Deze tool bepaalt op basis van de door jou ingevoerde gegevens welke verzekering het meest geschikt is voor je.

Goed verzekerd op pad met een scooter of auto

Verschillende soorten verzekeringen

Een scooter- en autoverzekering wordt aangeboden in verschillende varianten. Je hebt de keuze uit een WA-verzekering, een WA-verzekering met een beperkt casco en een all-risk verzekering. Een all-risk verzekering noemt men ook wel een WA-verzekering met volledig casco. Het verschil tussen deze verzekeringen zit onder meer in de dekking die geboden wordt wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt hebt. Bij een WA-verzekering ben je het goedkoopst uit, maar is de dekking minimaal. Schade aan je eigen voertuig betaal je bij een door jou veroorzaakt ongeval zelf.

 

Invloed van de waarde van een scooter of auto

De waarde van je scooter of auto heeft niet alleen impact op de hoogte van de premie voor je verzekering. Ook bepaalt dit welke verzekering het meest geschikt is voor je. Wanneer je een scooter voor een paar honderd euro tweede- of zelfs derdehands hebt overgenomen, kan een WA-verzekering voldoende zijn. Mocht de scooter onverhoopt niet meer te gebruiken zijn, dan koop je een nieuwe. Andersom is een WA-verzekering met volledig casco een goede optie, wanneer je onlangs een peperdure nieuwe scooter of auto aangeschaft hebt. Je wilt het risico niet lopen, dat je deze investering kwijt bent als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeval.

 

Maak gebruik van een online tool

Eerder las je al dat je een online tool kunt gebruiken om een auto- of scooterverzekering af te sluiten. Het gebruik van deze tools is om verschillende redenen sterk aan te raden. Het helpt je de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken op basis van hun dekking en premie. Tegelijkertijd ben je met het gebruik van zo’n tool verzekerd van de laagste premie voor een bepaald type verzekering. Je hoeft de verzekeraars niet langer handmatig langs te gaan om de beste optie te vinden.

Gerelateerd