Hoe vind ik een stage bij een scooterdealer?

Volg jij een opleiding scootertechnicus? Dan word jij ongetwijfeld opgeleid zodat je reparaties en onderhoud aan scooters kunt uitvoeren. Je leert diagnoses vast te stellen, bijvoorbeeld dat van een motor die stottert. Naast de technische werkzaamheden leer je ook wat commerciëlere taken en verantwoordelijkheden. Je leert hoe je klanten adviseert over de technische aspecten van scooters en je draagt zorg bij de verkoop ervan.

Een relatief groot gedeelte van de opleiding moet je stage lopen zodat je praktijk ervaring opdoet. Het vinden van zo’n stage is niet altijd even makkelijk, laat de onderstaande tips jou daarom helpen!

Begin tijdig met zoeken

De tip die iedereen jou aanraadt:  Begin op tijd met zoeken! De meeste stagevacatures beginnen twee keer per jaar, in September en Februari. Dit is dus ook de periode dat studenten zoeken naar een stageplek. Wanneer jij te laat begint met zoeken kan het voorkomen dat alle stagevacatures al zijn ingevuld, simpelweg omdat zij eerder waren dan jij!

 

Het tijdig zoeken naar een stageplaats zorgt voor rust en ruimte zodat er genoeg tijd is om te kijken naar welke bedrijven jou het meest interesseren.

 

Zorg voor een keurig CV

Zorg voor een keurig CV en een goede motivatiebrief! Wil jij echt opvallen tussen die stapel van CV’s en motivatiebrieven, dan moet je zorgen dat die van jou er op zijn minst keurig uitziet en dat de motivatiebrief vrij van spelfouten is. Laat een tweede en wellicht wel derde persoon naar je brief kijken en controleren op spelfouten.

 

Wees proactief

Het cliché: “de beller is sneller”, geldt echt! Kun jij het telefoonnummer van de desbetreffende scooterdealer vinden? Raap je moed bij elkaar en bel! Tuurlijk is dit spannend. Echter, door te bellen laat je een goed initiatief van jouw kant zien. Door te bellen onthoudt het bedrijf je waarschijnlijk sneller, weet je meteen waar je aan toe bent en kun je (bij een geschikte stagevacature) meteen je CV en motivatie opsturen.

 

Zoek in vacaturebanken

Op websites zoals stagemotor.nl vind je allerlei soorten stagevacatures. Dit soort vacaturebanken bieden een online platform waarop werkgevers en studenten elkaar gemakkelijk kunnen vinden.

 

Op zoek naar een (afstudeer)stage?

Ben jij op zoek naar een (afstudeer)stage? Bekijk dan eens het aanbod op www.stagemotor.nl. Op stagemotor.nl vind je een uitgebreid aanbod aan stagevacatures in alle branches. Dagelijks helpen wij studenten aan een stage die nauw aansluit op het interessegebied.

Gerelateerd