Is jouw scooter wel goed verzekerd

Is jouw scooter wel goed verzekerd?

Wanneer je lang gespaard hebt voor een scooter, kan het soms nog een puzzel worden welke sccooterverzekering je nog moet afsluiten. Niet zelden zien we dat mensen besparen op hun verzekering en dat kan heel nadelig uitpakken. Wij zullen je daarom laten zien welke verzekering je nodig hebt voor jouw scooter. Wanneer het je namelijk lukt om een passende scooterverzekering af te sluiten, kun je jezelf heel veel problemen besparen. Wij zetten daarom graag de opties voor je op een rij en laten je zien hoe je vandaag nog een goede polis kunt afsluiten. Je zult zien dat dit eigenlijk een fluitje van een cent is.

Drie soorten verzekeringen

Als je gaat kijken naar welke bromfietsverzekering je nodig hebt, is het goed om te weten hoe oud je scooter is. Weet je dit niet? Dan kun je even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan om daar via de handige tool op basis van jouw kenteken de leeftijd van jouw voertuig te achterhalen. Is deze nog nieuw, dan is een all-risk verzekering de beste optie. Is jouw scooter tussen de twee en vier jaar oud, dan is de WA-Plus beperkt casco verzekering vaak de beste. Heb jij een scooter van vijf jaar of ouder? Dan heb je genoeg aan een WA-verzekering. Het spreekt voor zich dat je met deze laatste optie ook de laagste premie betaalt. Echter, laat je niet leiden door de hoogte van je premie. Een nieuwe scooter kan namelijk goed gerepareerd worden en dan bespaar je met een all-risk verzekering veel geld. Ben je in dat geval slechts WA verzekerd, dan draai jij zelf voor de reparatiekosten op en dat kost snel handen vol geld.

Aanvullende verzekeringen kiezen

De scooterverzekering is verplicht, maar als je gaat kijken wat je nodig hebt, zul je zien dat er ook nog aanvullende verzekeringen kunnen worden toegevoegd. Deze kunnen je veel profijt opleveren. Je kunt bijvoorbeeld een ongevallenverzekering toevoegen. Laten we het niet hopen, maar raak je betrokken bij een ongeluk en raak je blijvend invalide, dan krijg je een fors bedrag van je verzekering. Dit kan je een hoop problemen besparen die je er in die situatie echt niet meer bij kunt hebben. Je kunt ook kiezen voor rechtshulp. Kom je in een juridisch conflict terecht over jouw scooter, dan kun je een beroep doen op een jurist om jou bij te staan. Mocht dit ooit nodig zijn, dan zul je ervaren dat het heel fijn is dat je hier al een verzekering voor had afgesloten. Zo kun je je probleem hopelijk snel tot een goed einde brengen.

Sluit je polis online af

Wanneer je meteen spijkers met koppen wilt gaan slaan, kun je een scooterverzekering Univé afsluiten via de site van deze verzekeringsmaatschappij. Bekijk de voorwaarden van iedere verzekering even, bekijk of je aanvullende verzekeringen wilt toevoegen en bekijk dan je premie. Ga je akkoord met de voorwaarden, dan kun je je polis gelijk afsluiten. Je kunt dan diezelfde dag nog goed verzekerd de weg op.

Gerelateerd