scooter-kopen-en-deze-voordelig-verzekeren-tegen-schade

Scooter kopen en deze voordelig verzekeren tegen schade

Bij de aankoop van een nieuwe scooter ben je verplicht hier een scooterverzekering voor af te sluiten. Kies je voor het inruilen van je huidige scooter? Zorg er in dat geval voor dat je lopende scooterverzekering wordt aangepast naar de nieuwe situatie. Mogelijk is je nieuwe scooter meer waard, wat invloed heeft op de premie van je scooterverzekering. Er zijn verschillende websites te vinden, waarop je scooterverzekeringen van Nederlandse verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je snel en gemakkelijk de beste, meest voordelige verzekering voor jouw nieuwe scooter. In dit artikel lees je meer over het vergelijken van verzekeringen. 

WA-, WA+- en allrisk scooterverzekeringen

Net als bij het afsluiten van een autoverzekering heb je ook bij het afsluiten van een scooterverzekering keuze uit drie basisopties. De WA-verzekering is de goedkoopste optie; deze is voor iedere scootereigenaar verplicht. Je kunt de dekking van deze verzekering uitbreiden door te kiezen voor een WA+-scooterverzekering. Een derde optie is een allrisk scooterverzekering; het is de verzekering met de meest uitgebreide dekking én hoogste premie. Wat in jouw situatie de beste keuze is, hangt af van verschillende factoren. Heb je een derde- of misschien zelfs vierdehands scooter gekocht, of ben je voor een nieuw model gegaan? In het laatste geval is een uitgebreide dekking wenselijk; in het eerste geval volstaat een goedkope WA-verzekering vaak. 

Gebruik en stallen van een scooter 

Een van deze factoren is de mate waarin je een scooter gebruikt. Iemand die de scooter uitsluitend gebruikt voor zomerse ritten in de weekenden zal niet snel voor een allrisk verzekering kiezen. Andersom is een allrisk scooterverzekering wel interessant voor mensen die hun scooter nagenoeg dagelijks gebruiken en deze in de tuin bij hun woning stallen. De kans op schade aan de scooter is in dit geval relatief groot. Denk aan schade bij een storm, schade door hevige regenval, enzovoorts. 

Factoren die premie scooterverzekering bepalen 

Niet alleen de gekozen dekking heeft invloed op de premie van een scooterverzekering. Er zijn meer factoren die hierin worden meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan de service die de verzekeraar biedt; zit er standaard pechhulp bij de scooterverzekering inbegrepen? Ook de waarde van de scooter is bepalend voor de premie die je betaalt. 

Tip: kijk bij het vergelijken van verschillende scooterverzekeringen naar het eigen risico wat je betaalt in het geval van schade. Geldt er bijvoorbeeld een maximale vergoeding bij schade aan de scooter? 

Gerelateerd