Stappen die je kan ondernemen wanneer je pech hebt op de weg

Je denkt er liever niet over na: pech onderweg! Of je nu met een scooter langs de kant van de weg komt te staan of met een auto, het is lastig om de situatie zelf op te lossen. Doordat je in Nederland verplicht bent om een autoverzekering of scooterverzekering af te sluiten bij het gebruik van de openbare weg, sta je er vaak niet alleen voor! In die zin, dat pechhulp vaak onderdeel is van de geboden service bij het afsluiten van een verzekering. In sommige gevallen, wanneer je bijvoorbeeld voor de goedkoopste autoverzekering of scooterverzekering kiest, kun je deze pechhulp als aanvulling op je verzekering aanvragen. Het gaat hierbij om een WA-verzekering zonder casco.

Gebruik het nummer van je verzekeraar

Bij het afsluiten van een verzekering krijg je vaak een groene kaart. Op deze kaart vind je alle informatie over hetgeen je het beste kunt doen bij pech onderweg. Bel het nummer welke op de kaart vermeld staat en informeer naar de mogelijkheden. Vaak werken verzekeraars samen met lokale partijen, die je kunnen helpen de scooter of auto af te voeren. In sommige gevallen is een kleine reparatie op locatie voldoende om het voertuig weer te laten werken. Je kunt je weg in zo’n geval al snel hervatten.

Hulp van de ANWB bij een lidmaatschap

Naast de mogelijkheid om pechhulp via je verzekeraar te regelen, kun je ook kiezen voor een lidmaatschap bij de ANWB. In dit geval kun je op de monteurs van de ANWB rekenen, wanneer je met pech langs de kant van de weg staat. Het voordeel van deze monteurs is dat zij vaak een basis aan onderdelen bij zich hebben. Dit betekent dat het relatief vaak mogelijk is om een probleem aan je voertuig ter plekke te verhelpen. Zo hoeft het voertuig niet te worden afgesleept door een berger.

Service via je vaste monteur of merk

Een derde optie is het inschakelen van hulp via de garage waar je een auto of scooter laat onderhouden. Voer je dit onderhoud eens per jaar uit, dan blijft de mogelijkheid tot het aanvragen van pechhulp behouden. Zou je na verloop van tijd overstappen naar een andere garage, dan verloopt het recht op pechhulp. Ook vanuit het merk van de scooter of auto wordt een dergelijke service vaak geboden. Dit is afhankelijk van de leeftijd van het voertuig en kan per merk verschillen. Informeer er eens naar bij de aankoop van je scooter!

Gerelateerd