Tips voor het afsluiten van een scooterverzekering

Tip 1.Vergelijk verschillende verzekeringen

Vergelijk verschillende verzekeringen! Kies niet zomaar een verzekering. Doe goed onderzoek en maak niet een overhaastte beslissing. Als je verzekeringen eerst met elkaar vergelijkt kan je misschien wel hetzelfde krijgen voor een veel betere, goedkopere prijs.

Tip 2.

Denk niet te makkelijk over de verzekering voor je scooter. Heb je namelijk wel eens nagedacht over het feit dat je ook de premies met elkaar moet vergelijken? Deze kunnen ook nog wel eens veranderen.

Tip 3.

Ook moet je denken aan de dekking. Wat wil je allemaal verzekerd hebben? Als je een gloednieuwe scooter hebt en je moet er nog wel een aantal jaar mee doen, is het misschien handig om voor een allrisk verzekering te gaan. Nog een tip is, verzeker jezelf voor als je bijvoorbeeld wordt aangereden. Wat gaat er snel kapot aan jouw scooter als je wordt aangereden door bijvoorbeeld een andere scooter of een andere auto? Dit kan je misschien het beste als eerst verzekeren.

Tip 4.

Als je aan je scooter denkt en aan een scooterverzekering, heb je waarschijnlijk niet nagedacht over de accessoires. Stel je voor, het is koud in de winter en je koopt een beenkleed voor op je scooter om je benen mee warm te houden. Als deze bijvoorbeeld ’s nachts wordt gestolen, valt deze dus niet onder de verzekering van je scooter! Zorg dus ook dat je een verzekering afsluit voor de (eventuele) accessoires.

Conclusie

Het is begrijpelijk dat je zo snel mogelijk op je scooter wilt gaan rijden als je net je rijbewijs hebt gehaald. Toch is het handig om bepaalde puntjes eerst op orde te brengen, zoals de verzekering en het verzekeren van de eventuele accessoires. Ook moet je bedenken wat voor verzekeringen je wilt. De WA-verzekering is sowieso verplicht. Je kan er dus zelf voor kiezen of je ook nog een verzekering neemt, zodat jij zelf ook tegen schade bent verzekerd.

Gerelateerd

1 gedachte over “Tips voor het afsluiten van een scooterverzekering”

Reacties zijn gesloten.