Welke scooter koop je voor een krantenwijk?

By   december 14, 2016

welke-scooter-koop-je-voor-een-krantenwijk

Heb jij je eerste baantje weten te scoren en ga je aan de slag met een krantenwijk? Het is wel zo prettig als je niet onnodig hoeft te sjouwen met fietstassen en kranten. Kranten kun je vervoeren met een veel gemakkelijker en mobieler vervoersmiddel: de scooter. Maar ja, wat voor scooter schaf je aan voor je krantenwijk? Ga je voor een oud brommertje of kies je toch voor een compleet nieuwe scooter?

Snel klaar met je krantenwijk

Een baantje als krantenbezorger is natuurlijk ideaal om een nieuwe scooter bij elkaar te sparen van het geld dat je hebt verdiend. Ben je het gezeul met de krantentassen helemaal zat en heb je ook nog wat verjaardags-geld dat je kunt gebruiken voor de aanschaf van een scooter? Ga er dan helemaal voor, want met een scooter ben je zoveel sneller klaar met je krantenwijk!

Nieuwe of tweedehands scooter?

Als je nog niet voldoende geld bij elkaar gespaard hebt voor een nieuwe scooter, kun je natuurlijk overwegen om een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Dit kan zowel online als in een fysieke winkel bij jou in de buurt. Marktplaats.nl is ook ideaal voor de aankoop van een tweedehands scooter. Let op: koop niet te snel een tweedehands exemplaar en maak in ieder geval een proefrit. Daarmee voorkom je het kopen van een kat in de zak.

Verschillende soorten merken scooters

Je hebt de keuze uit verschillende topmerken als het gaat om de aankoop van een nieuwe scooter. Enkele merken waaruit je kunt kiezen, zijn bijvoorbeeld Peugeot, Vespa, Kymco, Aprilia en Piaggio. De laatste jaren zijn er ook volop Chinese merken op de markt gebracht en wat dacht je bijvoorbeeld van de retro scooter? Je kunt je natuurlijk wel afvragen of deze laatste scooter geschikt is voor je krantenwijk.

Wat voor soort merk scooter je ook koopt, sluit altijd een goede scooterverzekering af en bescherm je optimaal tegen diefstal. Je scooter verzekeren kan bijvoorbeeld eenvoudig via een vergelijkingssite.

Een scooter met voldoende bagageruimte

Krantenwijken zijn over het algemeen niet erg klein. Het is daarom wel zo prettig als je scooter de nodige ruimte heeft om een bepaalde hoeveelheid kranten in mee te nemen. Zo hoef je tussentijds niet terug naar huis om een nieuwe lading op te pikken. Je kunt een verkoper of klantenservice natuurlijk altijd vragen welke merken scooters hiervoor in aanmerking komen. Er is tenslotte een ruim aanbod van merken scooters waaruit je een keuze kunt maken.

Alle voordelen op een rij van kranten bezorgen met je scooter

Twijfel je nog of een scooter wel iets voor je is? Begrijpelijk, want als je altijd gewend bent om op een fiets de kranten te bezorgen, is de scooter natuurlijk best een overschakeling. Dat neemt echter niet weg dat kranten bezorgen met je scooter je diverse voordelen oplevert. Zo heb je bijvoorbeeld niet voor niets je scooterrijbewijs gehaald. Bovendien mag je ook niet vergeten dat je met de scooter veel sneller klaar bent met kranten bezorgen. Daarmee houd je veel meer geld over voor leuke dingen. Tenslotte is de scooter multi-inzetbaar en ook voor andere doeleinden in te zetten.

Neem een proefabonnement op de leukste krant van Nederland

Ben je stiekem ook wel een beetje nieuwsgierig naar de inhoud van de krant die je dagelijks of wekelijks rondbrengt? Je kunt natuurlijk altijd overwegen om een proefabonnement op de Telegraaf te nemen. Vind je het leuk om van het laatste nieuws op de hoogte te worden gehouden, maar heb je nog geen abonnement? Neem dan een proefabonnement op de Telegraaf en maak kennis met de leukste krant van Nederland!

Door je keuze voor een proefabonnement breng je ongetwijfeld de krant met nog veel meer plezier rond op je nieuwe of tweedehands scooter!

2 Comments on “Welke scooter koop je voor een krantenwijk?

  1. Hilder

    Welk type elektrische scooter adviseren jullie?
    Want het remmen, stationair lopen en weer optrekken van een normale brommer is vooral bij de ochtendkrant super irritant voor de mensen die liggen te slapen en geen ochtendbaan hebben!
    Ik hoor regelmatig iemand zijn irritatie naschreeuwen naar de krantenbezorger. Die dat natuurlijk niet hoort door zijn helm. Mensen die verstoord worden in hun slaap zijn draken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *