Brommobiel kopen

Elektrische brommobiel kopen? Wat zijn de voordelen?

Je kent ze vast wel, die compacte autootjes met een bromfiets motor aan boord. Vroeger zagen ze er niet bepaald aantrekkelijk uit, nu zijn het vaak net ‘echte’ auto’s. Er zijn ook modellen die meer op scootmobielen lijken, terwijl ze voor de wet toch in een andere categorie vallen. Wat een elektrische brommobiel is, en wat de voordelen zijn lees je op deze pagina.

brommobiel-kopen-of-leasen

Wat is een elektrisch brommobiel?

In tegenstelling tot een scootmobiel worden brommobielen niet gezien als invalidenvoertuig. Dit betekent dat je een rijbewijs AM nodig hebt, en dat je er niet mee op de stoep mag rijden. Je rijdt gewoon op de openbare weg, met 25 km/u of 45 km/u, tussen de auto’s. Dit geldt voor alle wegen met uitzondering van de autoweg en de autosnelweg, daar mag je niet rijden. Anders dan een bromfiets hoef je geen helm te dragen, er zullen wel gordels in de mobiel aanwezig zijn voor extra veiligheid. Opladen kun je thuis via het stopcontact, het is mogelijk om een passagier mee te nemen. Met een overdekt model kun je bij weer of geen weer droog en veilig naar iedere bestemming rijden.

Wat zijn de voordelen van brommobielen?

Er zijn verschillende redenen om een elektrisch Brommobiel – 45 km auto / Microcar te kopen, afhankelijk van de behoefte. Hier zijn de meest gehoorde voordelen:

 

  • In vergelijking met een auto is een brommobiel goedkoop in aanschaf. Je kunt voor minder geld een exemplaar kopen met veel meer luxe dan een goedkope klasse auto.
  • Wanneer het een elektrische brommobiel betreft hoef je niet te tanken. Dit bespaart je geld en moeite omdat je gewoon thuis het voertuig kunt opladen.
  • Een overdekt model biedt je het hele jaar rond optimaal comfort, met voldoende ruimte om een passagier mee te nemen.
  • Rijd je alleen? Dan kun je flink wat boodschappen doen met één rit naar de supermarkt.
  • Je bent verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten, maar je betaalt geen wegenbelasting. Dit kan je veel geld besparen ten opzichte van een auto.
  • Je mag er ook op 70 en 80 kilometer wegen mee rijden buiten de bebouwde kom, dit mag niet met een scootmobiel of bromfiets.
  • Een helm dragen is niet verplicht, je kunt gewoon gordels dragen.
  • Je hoeft geen autorijbewijs te halen, een rijbewijs AM is wel verplicht.

brommobiel

Je hebt een rijbewijs AM nodig

Houd er rekening mee dat je een rijbewijs AM moet bezitten om in een elektrische brommobiel te mogen rijden. Wanneer je voor 1980 geboren bent en voor 1 oktober 2009 een bromfietscertificaat hebt omgewisseld voor het nieuwe rijbewijs, dan hoef je geen examen af te leggen. Wanneer je overigens niet veel ervaring hebt met rijden op de openbare weg, dan is het wel aan te bevelen om eerst wat rijlessen te nemen, zelfs wanneer je hier niet toe verplicht bent.

Is een brommobiel kopen duur?

De aanschaf is over het algemeen gesproken duurder dan een scootmobiel, maar goedkoper dan een auto. Omdat je thuis de accu kunt laden tegen relatief lage kosten, en ook geen wegenbelasting hoeft te betalen, zul je snel veel besparen ten opzichte van een auto. Dat betekent overigens niet dat brommobielen goedkoop zijn. Je kunt online een betaalbaar model kopen, een brommobiel leasen is ook een optie die je kunt overwegen. In dat geval betaal je in maandelijkse termijnen zodat je de kosten kunt spreiden. De procedure is niet ingewikkeld en kost ook niet veel tijd, je moet wel enkele additionele stappen doorlopen. Na toekenning betaal je iedere maand een vast bedrag af, je bent en blijft volledig eigenaar van jouw vervoermiddel.

elektrische-brommobiel

Bij scooterkopenonline.nl kun je voor scherpe prijzen elektrische brommobielen kopen of leasen. Bekijk direct het volledige aanbod.

Gerelateerd