Driewielerscooters

Hoe kun je driewielerscooters goedkoop bestellen?

Je ziet steeds vaker scooters op drie wielen rijden. Ideaal voor mindervaliden, maar veel mensen weten niet dat iedereen op deze handige en comfortabele scooters mag rijden. Dan is het wellicht de prijs die je ervan weerhoudt om driewielerscooters te kopen. Heb je al eens gedacht aan leasen? Laten we deze twee opties eens naast elkaar leggen, en bepalen of een driewielerscooter ook iets voor jou is.

Is een driewielerscooter duur?

De vanaf prijzen zijn heel redelijk, voor de prijs van een middenklasse scooter op benzine koop je al een elektrische scooter op drie wielen. Wanneer je voor extra opties kiest zoals een voetbediening of een lagere instap zullen de kosten uiteraard wat hoger uitvallen. Toch zijn de prijzen over het algemeen heel acceptabel, je moet het budget uiteraard wel hebben. Wanneer je krap bij kas zit is ieder bedrag uiteraard veel.

driewielscooter-kopen-of-leasen

Kan ik via WMO of PGB een scooter aanschaffen?

De WMO en het PGB bieden beide mogelijkheden om noodzakelijke zaken aan te schaffen, deze regelingen werken wel op een andere manier. Bij de WMO kun je vragen naar hulpmiddelen in meer algemene vorm, bij een toezegging wordt een product of dienst toegekend. Dat betekent minder keuzevrijheid, en wordt geen bedrag uitgekeerd. Met het PGB ligt dat anders, hier krijg je bij toezegging een geldbedrag dat je naar eigen inzicht mag besteden. Dat maakt driewielerscooters kopen een stuk eenvoudiger, maar niet iedereen krijgt zomaar een geldbedrag. Je moet uiteraard wel aan voorwaarden voldoen, daarnaast kan er ook heel wat tijd overheen gaan voor je tot aanschaf over kunt gaan.

Kopen of leasen?

Heb je ook gedacht aan driewielerscooters leasen in plaats van kopen? Laten we beide opties wat nader bekijken:

1. Driewielerscooters kopen

Als je beschikt over het geld, en je komt met een uitgave als deze niet elders in de problemen, dat is direct betalen waarschijnlijk de beste optie. Dat betekent overigens niet dat je overhaast een keuze moet maken, weeg zeker de opties eerst af voordat je bestelt. Want niet iedereen heeft behoefte aan dezelfde opties, of kan met hetzelfde apparaat overweg. Als een gladde verkoper je direct één driewielerscooter aanbeveelt zonder eerst naar jouw wensen te vragen, dan kun je beter ergens anders heen gaan. Of kijk gewoon online, dan zie je de feiten op een rij en kun je weloverwogen een keuze maken. Betrek daar ook je omgeving bij, die hebben misschien ook nog goede tips voor je, zonder winstoogmerk!

2. Driewielerscooters leasen

Wanneer je niet beschikt over een riante bankrekening, of gewoon liever een appeltje voor de dorst bewaart, dan kan driewielerscooters leasen een interessante optie zijn. Dat is ouderwets gezegd kopen op afbetaling. Je beschikt dan snel over jouw scooter, en je hoeft niet de spaarpot te plunderen. Er komt dan wel rente bij, maar omdat de kosten gespreid zijn voel je dit een stuk minder in je portemonnee. Op deze manier een driewielerscooter bestellen is niet veel ingewikkelder dan direct afrekenen. Dit gaat gewoon via de winkel, er zit alleen een leasemaatschappij tussen. Die betaalt voor jou het gehele bedrag, en jij betaalt deze maatschappij weer netjes af. Wat betreft keuzemogelijkheden ben je compleet vrij, je leent in feite alleen een geldbedrag. Met wat je ervoor koopt heeft de maatschappij verder niets mee te maken.

Als je twijfelt kun je de details over leasen uiteraard eens rustig nalezen. Zo kun je weloverwogen jouw besluit maken.

Waar bestellen?

Wil je driewielerscooters goedkoop aanschaffen? Dan kun je vaak het beste terecht online. Daar is de keuze groter, en webshops hebben vaak minder onkosten waardoor ze goedkoper kunnen leveren. Kijk eerst rond naar de mogelijkheden, de merken en modellen en maak zo de keuze die bij je past. Er zijn online shops met een showroom zodat je daar ook even langs kunt gaan voor meer informatie.

Gerelateerd