beste-escooter-2020

De beste escooter die je vandaag kunt kopen

Elektrisch is de toekomst. We gaan van het gas af, leggen zonnepanelen op het dak en je moet goed opletten dat er niet een stille Tesla over het zebrapad scheurt. Dat geldt ook voor scooters, de technologische ontwikkelingen zijn niet te stoppen. Terwijl de ‘ouderwetse’ scooters met verbrandingsmotor tegenwoordig netjes voldoen aan de Euro4 regels, komen er steeds meer escooters op de markt die volledig elektrisch worden aangedreven. Wat is de beste escooter die nu verkrijgbaar is, en hoe zijn we tot deze winnaar gekomen?

 

De beste escooter is…

De Vespa Elettrica. De eerste full-electric scooter uit de Italiaanse  fabriek is direct onze favoriet. De ingenieurs bij Vespa hebben rustig afgewacht tot andere bedrijven de bugs en andere zaken hebben gladgestreken, en komen nu met de beste escooter die momenteel verkrijgbaar is. Daar moet je overigens ook de hoofdprijs voor betalen, je zult niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten.

Waarom is de Vespa Elettrica de beste escooter?

De ontwerpers hebben een voorsprong genomen door het ontwerp te baseren op een Primavera, één van de meest populaire scootermodellen van Vespa. De basiskleur is zilvergrijs waarbij je de accenten in andere kleuren kunt bestellen. Er is een kleurenscherm ingebouwd, LED verlichting is standaard én je kunt handsfree bellen of muziek luisteren dankzij het eigen multimedia systeem. Met één acculading kun je 100 kilometer rijden, je kunt dankzij de snellaadfunctie de scooter in slechts één uur tijd tot 80% opladen. Dat is op dit moment uniek voor escooters. De constructie en afwerking is van dezelfde kwaliteit die je kent van Vespa. Daarom is het wat ons betreft de beste escooter die momenteel verkrijgbaar is.

beste-escooters

Niet op alle fronten het beste

Toch is het geen gelopen race, er zijn wel degelijk kenmerken waarin de Elettrica niet als beste escooter uit de bus komt. Zo is de snellaad functie reuze handig, maar de accu is niet uitneembaar waardoor je altijd een stopcontact in de buurt van de scooter nodig hebt. De Gomax Dragon-E, de Lifan E3 en de Ecooter E2 zijn voorzien van losse accu’s die niet alleen uitneembaar zijn, je kunt de actieradius flink uitbreiden door er een accu met een grotere capaciteit in te plaatsen. Zo kun je tot wel 200 kilometer ver rijden, dat is het dubbele van de Vespa.

Comfort

Je wilt uiteraard wel lekker zitten en rijden. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de Vespa Elettrica hier de absolute winnaar is, maar dat mag ook wel voor die prijs. Wat meer opvallend is hoe fijn de IVA E-Go S3 en S4 evenals de Ecooter E1 rijden wanneer je rekening houdt met het veel lagere prijskaartje. Die drie modellen hebben allemaal een goede wegligging en sturen uitstekend.

Hoe zit het met de betrouwbaarheid?

We weten uit ervaring dat de duurdere scooters ook minder uitval vertonen. Omdat escooters nog vrij nieuw zijn kunnen we hier nog geen goed oordeel over vellen. We weten wel dat er minder bewegende onderdelen zijn, minder onderdelen van metaal gebruikt worden die gevoelig zijn voor corrosie, en je kunt geen verkeerde benzine tanken of olie in het voertuig gieten. Het zou ons verbazen wanneer de Vespa niet als meest betrouwbare scooter uit de bus komt, daarbij moet worden gezegd dat we ook een goed gevoel hebben bij merken als Ecooter, IVA, Lifan, Gomax, Nimoto en AGM. Dit zijn echt niet zomaar ‘budget’ merken, maar fabrikanten die voor betaalbare prijzen heel interessante scooters leveren.

the-best-electric-scooter

We zijn in onze vergelijking geen enkele kandidaat tegengekomen die niet de moeite waard is. Voor ons is de eerste Vespa escooter op dit moment ook de beste, voor jou kan de afweging anders zijn.

Gerelateerd