echopper-big-wheel-big-tyre

Echopper en Big Wheel scooters

Echoppers en Big Wheel scooter steps zijn momenteel een rage in Nederland. Deze brute tweewielers zijn helemaal elektrisch en super stoer! Dit heeft te maken met het chopper desgin en de Big Wheels en Big tyres. Het is weer heel iets anders dan een normale scooter en daarom zijn ze zo populair. Wie iets aparts wilt rijden moet beslist een echopper kopen of een Big Wheel Step kopen!

big-wheel-big-tyre-scooter-brommer-chopper

Wat is een e-chopper?

Een e-chopper is een elektrische brommer met dikke wielen en een chopper motor uiterlijk. Aangezien hij onder de bromfietswet valt mag je er gewoon met een brommer- of scooterrijbewijs op rijden! De meeste gaan 45 km per uur (bromfietsen) maar er zijn ook enkele modellen die 25 km per uur gaan (snorfietsen).

Welke Big Wheel modellen zijn er?

Er zijn verschillende Big Wheel en Big Tyre brommers/scooters te koop. Sommige lijken op een grote step waarbij niet hoeft te staan maar gewoon kunt zitten, en andere hebben het uiterlijk van een chopper motor. Hieronder laten we een aantal modellen zien.

big wheel step scooter fat tyre chopper

Ecruiser & Echopper video

Bekijk de Ecruiser video waarin meerdere Ecruiser en Big Wheel / Big Tyre modellen naar voren komen.

Echoppers zijn net echte chopper motoren

ecruiser cafecruiser big wheel brommer

Als je niet beter zou weten dan zou je denken dat de Echopper, elektrische chopper brommers, echte motoren zijn. Ze hebben de wielen in het formaat van een echte chopper motor en vandaar de benaming Big Wheel en Big Tyre. De wielmaat is ongelooflijk.

De grote wielen en dikke brede banden zorgen voor een spectaculair uiterlijk van de Echoppers en Ecruiser, maar het draagt ook bij aan de rijervaring. Het rijdt namelijk totaal anders dan een normale scooter. Grote dikke wielen zorgen voor een betere wegligging en meer grip. Niet voor niets hebben motoren met een hoog vermogen vaak grote wielen met dikke banden eronder zitten.

De remweg is ook stukken korter bij Big Wheel en Big Tyre brommers en scooters. Je hebt immers meer grip.

 

Elektromotoren met hoog vermogen bij Big Wheel modellen

De elektromotoren van Echoppers en Ecruisers zijn ook van hoog vermogen. Om je een voorbeeld te geven heeft de Eruiser Echopper 3.0 een 2000 Watt elektromotor aan boord. Bovendien kun je Eruiser Echopper 3.0 kopen in 25km p/u snorbrommer en 45km p/u bromfiets. Opvoeren is ook geen probleem bij de modellen.

Ook de Ecruiser Cafecruiser kun je kopen in snorfiets en bromfiets uitvoering en bij dit model kun je kiezen tussen een 2000W of 3000W motor. Dat is echt heeft veel power! Met een 2000W motor ben je al in no-time op topsnelheid, laat staan wanneer je een 3000W motor onder je kont hebt zitten.

Dan heb je ook nog de Ecruiser Echopper V8, welke je wederom in snorfiets en bromfiets uitvoering kunt kopen. Deze elektrische chopper heeft een bijzonder lage prijs en je bent een geweldige chopper ervaring. Wederom kun je ook deze Ecruiser kopen in 25km en 45km uitvoering. Qua motor beschik je over een 2kW (2000W) motor.

 

Elektrische Big Wheel steps

big wheel tyre scooter step

Naast elektrische chopper brommers kun je ook een elektrische Big Wheel step kopen. Deze steps hebben een zadel waardoor je lekker comfortabel kunt zitten. Bij een step denk je in eerste instantie aan een vervoermiddel waarbij je op een plank met wielen moet staan, maar bij Big Wheel steps is dat zeker niet het geval.

Je kunt heel royaal zitten en pakt toch de voordelen van een step. De voordelen zijn dat je beschikt over een lekker breed en lang voetenplateau welke laag bij de grond ligt. Het design is totaal anders dan van een normale scooter. Sommige steps, zoals de Ecruiser GTS 3.0 en de Ecruiser GTS 4.0 zijn afgeleid van de brommers van vroeger waaronder de Citta Gilera. Echter hebben de GTS 3.0 en GTS 4.0 hele dikke banden en wielen wat ze heel dik maakt.

Al deze modellen zijn geheel elektrisch wat betekent dat je ze gewoon kunt opladen aan het stopcontact. Bij veel modellen kun je ook de accu eruit halen zodat je de accu ook kunt opladen op een andere plek. Mocht je bijvoorbeeld in de fietsenstalling op je werkt geen stopcontact hebben, dan haal je eenvoudig de accu eruit en neem je die mee naar binnen. Zo kun je hem altijd en overal opladen.

 

Korte remweg met Big Wheel scooters

De een noemt de chopper brommer een bromfiets, en de ander een scooter. Hoe je hem ook wilt noemen, een ding staat vast en dat is een korte remweg bij de Big Wheel en Big Tyre brommers/scooters. Bij een snelheid van 20km per uur is de remweg slechts 1.2 meter en dat betekent dat je voor je gevoel direct stilstaat wanneer je de remmen inknijpt. Geen auto die je dit nadoet! De gemiddelde scooter heeft een remweg die minimaal 2x zo lang is. En ook bij hogere snelheden is de remweg super kort, maar die cijfers hebben we helaas niet in bezit.

 

Hoeveel kost een accu opladen van een elektrische Big Wheel chopper / scooter / step?

In de regel kun je stellen dat het opladen van een accu bij een elektrische Big Wheel / Big Tyre / chopper – scooter – step zo’n €0,50 kost per 100 kilometer. Met andere woorden zijn de kosten per kilometer €0,005. Dat is bijna 10x goedkoper dan een scooter op benzine. Benzineprijzen stijgen redelijk hard dus het voordeel kan alleen nog maar groter worden.

 

Lagere onderhoudskosten bij een Big Wheel step en eChopper

Een ander voordeel aan elektrische choppers en Big Wheel steps is dat de onderhoudskosten een stuk lager zijn. Bij benzine motoren moet je regelmatig onderhoud geven om ze betrouwbaar te houden. Startproblemen, stotteren, een vervuilde motor, en noem maar op behoren bij benzine scooters nog niet helemaal tot het verleden. Ze zijn wel sinds de komst van EURO4 en EURO5 een stuk beter geworden, en veel zijn zelfs uitgerust met een injectie motor, maar toch blijft de elektromotor, wat bij elektrische choppers en steps wordt gebruikt, een stuk betrouwbaarder.

 

Moderne techniek en LED verlichting

echopper led verlichting

Alle choppers, Big wheel, Big tyre, en Fat steps, brommers, en scooters zijn uitgerust met moderne techniek. Dat is weer het voordeel van elektrische brommers. Standaard beschikken ze allemaal over LED verlichten wat niet snel meer kapot gaat, en weinig energie verbruikt. De meeste modellen hebben ook standaard een alarm aan boord wat diefstal tegengaat. Ze zijn allemaal uitgerust met 2 remschijven (geen trommelremmen meer) en veel kun je berijden zonder sleutel. Dit wordt Keyless Go genoemd. Met de afstandsbediening kun je het alarm deactiveren en je brommer of scooter activeren. Daarna stap je op, druk je op de startknop, en kun je direct wegrijden. Geen herrie, geen uitlaatgassen, en super krachtig!

 

Echopper kopen of een Fat Tyre step of scooter

Wil je een echopper kopen of een andere Fat Tyre step dan moet je aan een prijs denken van zo’n 2000 euro. Er zijn wat modellen die daar nog onder zitten, en een paar modellen die iets meer kosten. Voor sommige klinkt het duur, maar je verdient ze ook weer terug doordat ze een stuk goedkoper rijden doordat ze elektrisch zijn, en je ook kunt besparen op de onderhoudskosten.

Bovendien kun je ook echoppers leasen net als de Fat Tyre steps. Daarmee kun je voor 2 tot 3 tientjes per maand een nieuwe chopper brommer kopen of step. Nieuw betekent krasvrij en minimaal 2 jaar garantie. Zo kun je zorgeloos rijden in stijl!

Gerelateerd