Vespa viert feest met Primavera 50th anniversary

By   juni 19, 2018

Vespa viert feest! De Vespa Primavera is namelijk dit jaar (2018) 50 jaar oud. Het model kwam in 1968 op de markt en was meteen vanaf het begin een groot succes. Inmiddels kunnen we het retro model legendarisch noemen, want iedereen kent hem. Zelfs fabrikanten van andere scootermerken gebruiken dit model ter inspiratie voor hun eigen modellen, en dat zegt genoeg!

Vespa-Primavera-50th-anniversary-2018

WEG=PECH

Een belangrijk kenmerk aan de Vespa Primavera 50th anniversary is dat het een Limited Edition model is. Dit betekent dat hij in een beperkte oplage gemaakt zal worden en hij niet onbeperkt verkrijgbaar blijft. Je moet snel je slag slaan wanneer je de Vespa Primavera 50th anniversary wil kopen! WEG=PECH.

Vespa innovaties

Vespa staat bekend om haar innovaties. Keer op keer weet de fabrikant weer nieuwe dingen te bedenken die de scooter opnieuw naar een hoger niveau tillen. Het model kun je gerust tijdloos noemen, en daar hoeven ze dus niet veel meer aan te doen. Wat de techniek betreft staat dit natuurlijk nooit stil en zijn er continu nieuwe ontwikkelingen. Het anniversary model heeft ook een aantal nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt. De velgen even als voorbeeld genomen, zijn 12 inch groot en gemaakt van aluminium. De wegligging wordt hierdoor beduidend beter, ook al was dit al erg goed aan de voorgaande modellen. Vespa heeft ook haar eigen gepatenteerde voorvork welke verbluffende prestaties levert en zorgt voor uitstekende rijprestaties.

Ook is veiligheid echt een topic van nu, en ook daar is het merk qua innovaties goed in geslaagd. Om een voorbeeld te geven is de verlichting geheel met LED uitgevoerd. Goed voor het milieu vanwege de duurzaamheid en het lage energieverbruik, en beter voor de zichtbaarheid.

EURO4 I-get motorblok

Het motorblok voldoet uiteraard aan de nieuwste EURO4 emissienorm waardoor de uitstoot aan schadelijk stoffen flink is teruggebracht. Het 4-takt (i-get) motorblok is voorzien van 3 kleppen en injectie technologie. Er is een brandstofpomp aanwezig welke ervoor zorgt dat er continu voldoende brandstof wordt aangevoerd, welke het starten overigens ook een stuk sneller laat verlopen. Qua brandstofverbruik is de nieuwe Primavera 50th anniversary ook bijzonder gunstig. Injectie zorgt namelijk niet alleen voor betere prestaties maar ook voor een lager brandstofverbruik.

Het verschil tussen een echte Vespa retro scooter en ieder andere retro scooter is groot. De kappen zijn namelijk bij de Primavera van metaal en zitten bovendien allemaal aan elkaar vast. Het is één geheel en daardoor een zeer stevig geheel. Hierdoor is de scooter veel stijver wat resulteert in een beter rijgedrag en minder gerammel.

Vespa Primavera 50th anniversary kopen

Wil je de Vespa Primavera 50th anniversary kopen dan moet je vrijwel direct beslissen. Het Limited Edition model is namelijk erg snel uitverkocht vanwege zijn enorme populariteit. Het merk heeft eerder Limited Editions uitgebracht welke als zoete broodjes over de toonbank gingen. Beslist dus snel voordat het te laat is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *