Schakelbrommers

Kun je nog steeds een schakelbrommer kopen?

schakelbrommersDe meeste scooters hebben geen handmatige versnelling meer. Dat hoeft voor eenvoudige modellen ook niet echt, standaard scooter motoren zijn slim genoeg om dit zelf te regelen. Daarnaast kiest het algemene publiek liever voor een wat tragere automaat dan steeds schakelen. Als je meer controle wilt houden kun je gelukkig nog steeds een schakelbrommer kopen. Hier zijn vijf interessante modellen die op dit moment te koop zijn.

 

1. Klein maar fijn

Wil je een schakelbrommer goedkoop aanschaffen die er toch stoer uitziet, dan moet je zeker naar de Gomax Dragon kijken. Die biedt het uiterlijk van een sportieve motor, maar dan met een 50cc motorblok en een vriendelijk prijskaartje. Voor minder dan twee mille rijd je al op deze bijzondere tweewieler die zich een beetje in een identiteitscrisis lijkt te bevinden. Het is geen bromfiets maar ook geen motor. Een typisch gevalletje van “een beetje vreemd maar wel lekker”.

 

schakelbrommer modellen

 

2. Racen met 45 km/u

De designers van deze brommer hebben niet veel werk gehad, ze namen gewoon een crossmotor en hebben er een 50cc 2-takt motor op gezet. Tenminste, zo lijkt het met de Aprilia SX die net van de crossbaan af lijkt te komen. De topsnelheid ligt op 45 km/u, wanneer je er toch niet mee op de openbare weg zult rijden is opvoeren een optie. Standaard heeft deze pittige sportieveling zes versnellingen.

3. Nog meer cross genot

Piaggio is het Italiaanse merk dat in de loop der jaren zowat alle bekende merken heeft opgekocht. De Derbi Senda DRD SM 50 Racing brommer komt net als de voorgaande Aprilia ook van Piaggio, en deelt het sportieve uiterlijk. De prijs ligt wel iets hoger, de verschillen zitten ‘m vooral in de details. Liefhebbers van dit soort sport brommers raden we dan ook aan de technische specificaties van beide modellen onder de loep te nemen. Dit zijn twee giganten in deze categorie.

4. Old school rijgenot

schakelbrommer-kopenDeze schakelbrommer is goedkoop en lijkt zo uit een oude film te komen rijden. Een echt Route 66 model is deze BTW Raw Hanway 50 Caferacer. Het is een moderne scooter die net als de Gomax heel gunstig geprijsd is, en de uitstraling heeft van een klassieke motor uit de jaren vijftig. De donkere kleurstelling met subtiele accenten van chroom maken het plaatje helemaal af.

5. Sportief voor een gunstige prijs

Wanneer je niet een specifiek merk in gedachten hebt willen we je de Beta RR 50 Motard Sport niet onthouden. In alle opzichten is deze schakelbrommer kopen een goede deal. Hoewel de Beta brommers de vergelijking met Piaggio scooters zeer goed kunnen doorstaan, betaal je er aanzienlijk minder voor. Met het uiterlijk zit het wel goed, ook het sportieve rijgedrag zal iedere liefhebber weten te overtuigen.

Gewoon de weg op

Een groot voordeel van de schakelbrommers is dat ze toegestaan zijn om mee te rijden op de openbare weg. Zelfs de modellen die op een crossmotor lijken zijn uitgevoerd met verlichting en alle opties die van belang zijn voor het dragen van een kenteken. Je kunt ze dus ook gebruiken om mee naar de supermarkt te rijden, terwijl je in het weekend heerlijk lange ritten maakt met alle controle over de brommer die een koppeling je biedt.

Schakelbrommer leasen of kopen?

Bij standaard scooters is er vaak wat meer ‘noodzaak’ om het voertuig aan te schaffen. Denk aan woon- werkverkeer of om mee naar school te rijden. Bij een schakelbrommer kopen is het doorgaans toch meer een luxe, een hobby en een brommer om ‘erbij’ te hebben. Als je even geen zin hebt om duizenden euro’s uit te geven om jouw fantasie te doen uitkomen, dan kan een schakelbrommer leasen de oplossing zijn. Je kunt dan in maandelijkse termijnen aflossen, dat is wel zo prettig voor je bankrekening.

Elektrische schakelbrommer kopen

Je kunt tegenwoordig een elektrische scooter kopen en ook een elektrische schakelbrommer. De elektrische schakelbrommer is net als de elektrische scooter uitgerust met een elektromotor en een accu pakket. Daarmee kun je bovendien heel goedkoop rijden. Elektriciteit kost namelijk stukken minder dan benzine. Gemiddeld rijd je 8x goedkoper op elektriciteit. Wanneer je veel kilometers maakt met je schakel dan kan dat een flinke besparing opleveren.

Bovendien is het onderhoud van een elektrische brommer ook voordeliger. Helaas zijn er nog weinig elektrische schakelbrommers op de markt zoals de Dragon-E hieronder, maar we verwachten dat die nog wel gaan komen.

dragon-e elektrische schakelbrommer

 

Gerelateerd