Scooter kopen tips

Scooter kopen tips

Voor je besluit een scooter te kopen is het natuurlijk erg handig om vooraf een beetje te weten wat voor een soort scooter je wilt kopen en wat voor een soort scooter bij jou past, daarom geven wij je hier een aantal handige scooter kopen tips, zodat je zonder veel moeite toch een prachtige scooter kan kopen die direct helemaal bij jouw smaak past.

Om te beginnen is het goed om na te denken over wat voor een scooter het beste bij jou zal passen. Hier kom je snel achter door simpelweg voor jezelf een aantal vragen te beantwoorden, die samen een inzicht geven in welke scooter het beste bij jou past.

 

Scooter kopen tips – Scooter met of zonder helm

Het begint natuurlijk al met het feit of je wél of géén helm wilt dragen. Gelukkig heb je de keuze uit bromscooters (45km/h) en snorscooters (25km/h) waar je uit kan kiezen. Rijd je langere afstanden en wil je ergens sneller zijn, dan is het natuurlijk aan te raden om te kiezen voor een bromscooter, terwijl je voor kortere afstanden en geen helm verplichting weer beter kan kiezen voor een snorscooter.

 

Scooter kopen tips – Een kijk op de kwaliteit

Scooter kopen  tips  kwaliteit

Scooters vind je in verschillende prijsklassen en dus ook in verschillende uitvoeringen en kwaliteit. Een scooter kopen kan al heel goedkoop, maar het moge wel duidelijk zijn dat wanneer je echt dagelijks gebruik maakt van je scooter, dat je het beste wel kan kiezen voor een scooter van hoge kwaliteit en een goed/bekend merk.

Het hoeft niet te zeggen dat je hier altijd voor A-merken hoeft te gaan, maar het is in de jaren wel duidelijk geworden dat deze vaak wel het beste passen bij mensen die dagelijks flinke afstanden afleggen. De kwaliteit van een scooter zegt erg veel over de levensduur en hoewel het niet altijd zo hoeft te zijn dat een duurdere scooter per definitie beter is, toont onze jarenlange ervaring en expertise toch wel degelijk dat in de meeste gevallen de scooters van bekende merken kwalitatief gezien vaak toch het beste uit de test komen, we hebben het dan over grote merken als, Vespa, Peugeot, Yamaha en Gilera (uiteraard zijn er nog wel meer).

 

Scooter kopen tips – OnderhoudScooter kopen tips onderhoud

Een scooter, van welk merk dan ook, moet goed onderhouden worden. Zonder onderhoud komt elke scooter na een aantal jaar stil te staan, met alle gevolgen van dien. Wil je een scooter waarbij je altijd zeker bent dat je hem goed kunt onderhouden, dan is het belangrijkste dat de onderdelen van deze scooter gewoon overal makkelijk te verkrijgen zijn.

Over het algemeen heb je gewoon de keuze uit originele onderdelen, of universele onderdelen. Natuurlijk worden er voor de bekendere merken de meeste onderdelen gemaakt, waardoor het onderhouden van je scooter een stuk eenvoudiger wordt wanneer je een scooter hebt van een bekender merk. Dit wil overigens niet zeggen dat onderdelen van andere merken niet te krijgen zijn, maar soms wel lastiger.

 

Scooter kopen tips – Het verbruik van je scooter

Wil je het liefste besparen op de kosten van brandstoffen, dan kun je ervoor kiezen om een zuinige 4-takt scooter te kopen. 4-takt scooters verbruiken over het algemeen minder, waardoor je dus ook minder kwijt bent aan brandstof en tevens vaak ook nog eens een langere afstand kan rijden.

Naast een 4-takt scooter kun je ook kiezen voor een elektrische scooter, deze zijn momenteel sterk in opmars en doordat ze elektrisch zijn natuurlijk zeer milieuvriendelijk en ook nog eens een stuk zuiniger in verbruik.

Wanneer het je allemaal niet echt uitmaakt hoeveel je scooter verbruikt en je bijvoorbeeld een scooter wilt die je goed kan opvoeren en waar je zelf ook nog eens flink aan kan sleutelen dan zijn vaak 2-takt scooters de beste kandidaat. Aan 2-takt scooters is het vaak een stuk makkelijker om zelf te sleutelen en ze bieden je meer vrijheid op het gebied van het sneller maken van je scooter, of het zorgen dat deze harder optrekt.

 

Scooter kopen tips – Bekend merk of goedkoper merk

Het verschil tussen bekende merken en goedkopere merken is natuurlijk vooral de prijs en hoewel bekendere merken vaak de naam hebben, kunnen goedkopere merken ook erg goed zijn. Ga je een nieuwe scooter kopen, dan is eigenlijk hetgeen waar je niet direct op moet letten de prijs, maar vooral wat een scooter kan en in hoeverre deze bij jouw rijgedrag past.

In de wereld van scooters zijn eveneens in de wereld van auto’s de prijzen slechts nummertjes en zijn er altijd mogelijkheden om de scooter te kopen die jij wilt, ongeacht je budget, zo is bijvoorbeeld ook het leasen van een scooter een optie.

 

Scooter kopen tips – Scooter leasen

Je bent het wellicht al eerder tegengekomen tijdens je zoektocht naar een scooter, maar een scooter leasen kan ook een goede optie zijn. Veel scooterwinkels bieden de mogelijkheid tot het leasen van een scooter en hierdoor heb je de mogelijkheid om vrijwel elke scooter te kopen die je wilt, ongeacht de prijs.

Het leasen van een scooter heeft enkele voor en nadelen:

Voordelen:

Je kunt een duurdere scooter kopen dan binnen je budget past

Je hoeft niet direct een groot bedrag te betalen

Je kunt je scooter afbetalen tegen een (vaak) aantrekkelijk maandelijks bedrag

Je kunt naast het leasen van je scooter ook accessoires mee laten nemen in het leasecontract

 

Nadelen:

Het bedrag dat je moet betalen komt elke maand terug

Vaak betaal je een vrij behoorlijke rente

Je zit vast aan een contract, ook wanneer je bijvoorbeeld je baan verliest

 

Scooter kopen tips – Online je scooter kopen

Wil je een scooter kopen, dan geven wij je de tip om eens te overwegen om dit online te doen. Online heb je namelijk de mogelijkheid om goed de prijzen te vergelijken, maar daarnaast kun je in de meeste gevallen online ook scooters kopen tegen aanzienlijk scherpere prijzen, waarvan het verschil toch al gauw behoorlijk kan oplopen, wat het natuurlijk erg interessant maakt op een duur product, zoals een scooter.