Bromscooter kopen

By   april 17, 2016

Nederland is een echt brommerland. We hebben meer dan 1 miljoen brommers, bromscooters en snorfietsen op de weg, en daar komen elk jaar meer bij. Maar wat is een bromscooter precies en past een bromscooter bij jou?

Een bromscooter is perfect geschikt voor het rijden van langere afstanden. De bromscooter is daardoor erg populair bij mensen die in de stad wonen en een voertuig nodig hebben voor het dagelijkse woon- en werkverkeer.

Ook buiten de stad is de bromscooter ideaal: voor de dagelijkse boodschappen of een plezierritje, kan je de bromscooter prima gebruiken. Wil je zelf een bromscooter kopen, dan heb je keuze uit verschillende modellen en uitvoeringen.

Een bromscooter heeft een geel kentekenplaat. Het gele kentekenplaat staat voor een helmverplichting. Je moet op een bromscooter dus altijd een helm dragen. En dat is wel zo veilig, want met een bromscooter mag je 45 kilometer per uur (km/h) rijden. De bromscooter is voorzien van een 50 cc motorblok.

bromscooter kopen

Waarom een bromscooter kopen

Wanneer je lange afstanden wilt gaan rijden, kan een bromscooter heel interessant zijn. Zeker als je dagelijks in de file staat of woont in een drukke stad. Je mag met de bromscooter namelijk op de openbare weg rijden (45 km/h) en dan ben je in sommige gevallen zelfs sneller dan met de auto.

Ook moeten betalen om te mogen parkeren is verleden tijd. Een bromscooter kan je vrijwel overal kwijt. En daar betaal je dan niets voor.

Je gaat trouwens niet alleen besparen op parkeerkosten, maar ook op benzinekosten. Een bromscooter is namelijk een stuk zuiniger dan een auto. Een gemiddelde bromscooter verbruikt ongeveer 1 liter op 30-40 kilometer. Hier speelt de rijder natuurlijk zelf een rol in: als je wat zuiniger rijdt, merk je dat direct op het totale verbruik.

goedkope bromscooters online

Zelf een bromscooter kopen

Zelf een bromscooter kopen? Daar komt best wat bij kijken. Een WA-verzekering is bijvoorbeeld verplicht, net zoals een geel kentekenplaat. Dit moet je dus op naam laten zetten. De verkoper kan hier in ondersteunen.

Er zijn veel verschillende modellen bromscooters op de markt. Weet je niet precies welk model je leuk vindt? Kijk dan eens online.

Online een bromscooter kopen is niet alleen goedkoop, maar ook erg gemakkelijk. Er zijn namelijk veel verschillende modellen bromscooters en op internet kan je die makkelijk vergelijken.

Per model zijn ook verschillende opties beschikbaar. Zo kan je denken aan een topkoffer, een windscherm, of een bromscooter met ingebouwd alarm. De keuze is reuze, dus neem rustig de tijd zodat je met een goed gevoel jouw ideale bromscooter kan kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *