wat-kost-een-scooter

Wat kost een scooter? – Overzicht kosten scooter

Wat kost een scooter?

Wil jij graag een scooter kopen, maar ben je benieuwd naar de kosten die dat met zich meebrengt? We leggen hier uit welke kosten er komen kijken bij de aanschaf van een scooter. Ook geven we je handige tips om de kosten van een scooter te financieren, mocht je onvoldoende spaargeld achter de hand hebben.

Hoeveel kost een scooter?

De eerste en meest voor de hand liggende kostenpost bij het kopen van een scooter is de aanschafprijs. Scooters kunnen in prijs verschillen, afhankelijk van het merk, het model en de extra dingen die erbij komen. Van betaalbare instapmodellen tot luxere opties voor de echte scooterliefhebbers, er is keuze genoeg.

Je scooter verzekeren

Als je een scooter hebt, moet je ervoor zorgen dat je die verzekert. In Nederland is een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) verplicht voor elk gemotoriseerd voertuig, dus ook voor scooters. De verzekering wordt duurder of goedkoper op basis van dingen zoals je leeftijd, hoe lang je al rijdt, waar je woont en wat voor scooter je hebt. Vergelijk verschillende verzekeraars om de beste dekking en premie voor je scooter te vinden.

Kosten scooter voor benzine of elektriciteit

Scooters zijn meestal zuinig, wat betekent dat je niet veel hoeft te betalen voor benzine. Maar het hangt af van welke scooter je hebt en hoeveel je rijdt. Elektrische scooters winnen ook aan populariteit vanwege hun milieuvriendelijke karakter en lagere energiekosten. Bij de aanschaf van een elektrische scooter moet je echter rekening houden met de kosten van het opladen en eventuele accuvervangingen.

Kosten onderhoud en reparaties

Net als bij auto’s hebben scooters regelmatig onderhoud nodig om optimaal te blijven presteren. Kleine dingen zoals olie verversen, banden controleren en remmen nakijken moeten regelmatig gebeuren. Soms moet je ook onderdelen vervangen als ze versleten zijn of als er iets kapot gaat. Het is slim om geld te sparen voor onderhoud, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Kosten accessoires en uitrusting

Veiligheid is belangrijk als je een scooter hebt. Dus heb je een helm en wellicht ook beschermende kleding nodig. En een slot is handig om je scooter te beschermen tegen diefstal. Je hebt ook extra opties voor je scooter, zoals een rekje voor bagage of een windscherm, ook dat kost extra geld.

Scooter financieren

Wil je graag een scooter, maar heb je op dit moment onvoldoende spaargeld achter de hand? Geld lenen kan dan een oplossing zijn om een scooter te financieren. Op www.geld.nl vergelijk je de leningen in Nederland, zodat je de goedkoopste lening voor je scooter vindt! Vergelijk, kies en bespaar gemiddeld 783 euro op je lening.

Uiteraard is het altijd beter om vooraf geld te sparen dan een lening aan te gaan. Bij www.scooterkopenonline.nl helpen we je graag met het vinden van de juiste scooter die past bij jouw wensen en budget.

 

Gerelateerd