Scooter helmen | Welke maat en type heb je nodig

Scooter helmen komen in alle soorten en maten. Het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. Naast kleur en opdruk is het uiteraard van groot belang dat een scooter helm lekker zit en je een goede bescherming biedt. Je moet bij aankoop van de juiste helm in ieder geval rekening houden met deze aspecten:

Types Scooter Helmen

Er zijn drie types helm; de jet helm, de systeem helm en de integraal helm. De jethelm biedt de minste bescherming maar is wel comfortabel omdat je niet helemaal afgesloten wordt. De systeem helm sluit beter af maar het kin gedeelte kan openklappen. Zo kun je de helm eenvoudiger op- en afzetten. De integraal helm sluit volledig af waarmee je optimaal beveiligd bent tegen impact.

type-scooter-helmen

Scooter Helm Maten

Een goede helm moet comfortabel zitten. Te los en de helm zal gaan glijden, te vast en het gaat pijn doen. Meet daarom jouw hoofd op voordat je een scooter helm bestelt. Bij alle scooter helmen zie je een maataanduiding in letters en cijfers. De letters zijn de standaard indicaties van S,M,L,XL en de cijfers geven de omtrek van je hoofd aan in centimeters. Bij een jethelm heb je meer speling dan bij een integraal helm.

Type Scooter of Brommer

De keuze van een helm is ook afhankelijk van jouw brommer en rijgedrag. Als je een snelle, sportieve brommer hebt (uiteraard alleen voor privé terrein en het circuit) is een integraal helm de veiligste oplossing. Als je liever met een scooter rustig gaat toeren in het bos geeft een jethelm je meer feeling met de omgeving. De systeem helm zit qua ontwerp dicht tegen een integraal helm maar laat je makkelijker de helm afzetten, of opklappen. Als je korte ritten maakt kan dat een groot voordeel zijn.

Accessoiresscooterhelmen

Je kunt voor scooter helmen ook accessoires kopen. Denk hierbij aan kin straps, losse vizieren en speciale mutsen als je echt veel serieuze kilometers maakt.

Als je een combinatie rijder bent kun je overwegen enkele scooter helmen aan te schaffen, eentje voor de winter, en eentje voor de zomer bijvoorbeeld. Een goede helm gaat jaren mee, het is geen grote investering in een stukje veiligheid. Waarschijnlijk kun je langer doen met de helm dan met de scooter. Dus meet je hoofd op en kijk eens rond in de webshop. Je zult verbaasd zijn hoeveel prachtige scooter helmen er te koop zijn, en de prijzen vallen reuze mee!

Gerelateerd