scooter opvoeren

Scooter opvoeren

Het opvoeren van een scooter is voor veel scooterrijders een interessante optie. Want ook al is een scooter een ideaal vervoersmiddel, soms is de beperking van 25km p/u of de 45 km p/u net iets te veel van het goede. Als je op zoek bent naar wat meer pit, dan is het opvoeren van je scooter iets om over na te denken. En vandaag de dag, is het opvoeren van een scooter zo gebeurd!

Wie ooit in een Zuid-Europees land op de scooter is gestapt, weet dat de scooter vaak net wat sneller kan dan in ons koude kikkerlandje. Dat komt, omdat de regelgeving in Nederland erg streng is.

Scooter begrenzen

In Nederland mag een snorscooter niet harder dan 25km p/u en een bromscooter heeft een maximumsnelheid van 45km p/u. In het buitenland is de regelgeving vaak veel soepeler en kunnen de scooters ook harder.

De meeste scooters worden niet in Nederland gemaakt, maar moeten hier natuurlijk wel legaal de weg op kunnen. Scooterfabrikanten lossen dit ‘probleem’ op, door de scooter te begrenzen.

Vario-ringvario-ring

Scooterfabrikanten brengen meestal een vario-ring in om de scooter te begrenzen. Elke scooter werkt met een motorblok, die meestal met een snaar wordt verbonden aan het achterwiel. Zodra het motorblok gaat draaien, trekt hij de snaar mee, waardoor het wiel in beweging komt.

Deze snaar is te vergelijken met een fietsketting van een fiets met versnellingen. Aan de voorzijde zijn verschillende tandwielen geplaatst, van groot naar klein. Hoe kleiner het tandwiel, hoe sneller je een rondje hebt getrapt. Dat is handig, omdat je zo snel vaart kunt maken. En als je dan wat harder wilt fietsen, zet je de versnelling gewoon een tandwiel hoger.

Bij een scooter werkt dit mechanisme ongeveer hetzelfde. Alleen gebeurt dit automatisch en niet met tandwielen. In plaats van tandwielen wordt gebruikt gemaakt van een onderdeel, dat we een vario noemen. De vario zet uit zodra het motorblok sneller gaat draaien. Hiermee wordt hetzelfde effect gecreëerd als met een groter tandwiel: met één omwenteling kan een hogere snelheid worden gehaald.

Met een vario-ring wordt het effect van de vario beperkt. De vario kan dan minder goed uitzetten, waardoor de maximale snelheid wordt begrensd.

Andere begrenzingen

De vario-ring doet dus iets, waarvoor de scooter eigenlijk niet is gemaakt. Het mechanisme wordt onderdrukt, zodat deze voldoet aan de Nederlandse wetgeving. Toch is de vario-ring niet het enige middel om de scooter te begrenzen. Hoe een scooter precies wordt begrensd, hangt namelijk ook af van het soort motortype.

Een 2-takt scooter wordt bijvoorbeeld begrensd met een kleinere sproeier, een prop in de uitlaat, een vario-ring en een aanpassing in de luchttoevoer naar de carburateur. Een 4-takt scooter wordt meestal alleen maar met een vario-ring begrensd.
scooter ontgrensen uitlaat prop

Opvoeren: goed voor de scooter

Veel mensen denken bij het opvoeren van een scooter vaak dat het slecht is voor de scooter. Maar het tegendeel is waar. Opvoeren is juist goed voor de scooter!

Doordat je de beperkingen verwijdert die kunstmatig zijn aangebracht, breng je de scooter weer terug naar de originele fabrieksstaat. En dat betekent dat je in de meeste gevallen zuiniger gaat rijden. Het verbruik kan flink naar beneden, van 1:25 tot 1:30 naar 1:35 tot 1:40. Dit komt, omdat de verbranding van het motorblok weer normaal wordt waardoor de temperatuur ook optimaal blijft.

Daarnaast krijg je met het weghalen van de begrenzingen ook een betere verbranding. Dit betekent dat er minder vervuiling ontstaat in het motorblok. En dat is weer goed voor de duurzaamheid van de scooter. Dit merk je bijvoorbeeld aan de bougie. Die kan een stuk langer mee en ook de aandrijfsnaar blijft langer in optimale staat.

Opvoeren van de scooter

Een scooter opvoeren kan op twee manieren. De eerste manier is door de beperkingen te verwijderen die door scooterfabrikanten zijn ingebracht, om de scooter te laten voldoen aan de Nederlandse wetgeving. Hierdoor breng je de scooter dus terug naar de originele staat. Een voordeel van deze manier, is dat de garantie blijft behouden.

Een tweede manier is door het vervangen van de cilinder, carburateur en/of de uitlaat. Doordat je bepaalde onderdelen gaat vervangen, vergroot je het motorvermogen van de scooter. Dat klinkt mooi, maar er zit wel een nadeel aan vast: je wijkt af van de technische specificaties van de scooter. Je brengt de scooter dus niet terug naar de originele staat. Hierdoor heeft het opvoeren van de scooter wél invloed op de garantie.

Scooter opvoeren met Chiptuningscooter opvoeren met cdi

Hoewel de meeste scooters gewoon zijn op te voeren, zijn er ook een paar modellen waarbij het opvoeren heel erg kostbaar is. Dit zijn scooters met een andere ontstekingsregeling dan gebruikelijk is. Veel scooters werken met een CDI-unit, maar er zijn scooters die werken met een ECU-unit. Zonder direct te technisch te worden, zijn dit scooters met een hele geavanceerde ontstekingsregeling. Als je dit soort scooters wilt opvoeren, moet je de scooter opnieuw programmeren. Dat wordt ook wel chiptuning genoemd.

Chiptuning moet altijd gebeuren bij scooters met een ECU-unit. Deze scooters worden ook wel injectiescooters genoemd. Omdat de kosten van het chiptunen erg hoog liggen, worden dit soort scooters vaak niet opgevoerd.

Opgevoerde scooter en politiecontrole

Wil je jouw scooter laten opvoeren, maar zit je een beetje in je maag met een mogelijke politiecontrole? Ook daar zijn vandaag de dag mooie oplossingen voor gevonden. Bij het opvoeren van een scooter, kan namelijk ook een snelheidsbegrenzer worden ingezet. Maar dan wel een begrenzer die je zelf aan en uit kan zetten.

Als je de snelheidsbegrenzer aan hebt staan, kan je de normale Nederlandse maximumsnelheid rijden. Mocht je dan gecontroleerd worden, dan kan je snel de begrenzer weer aanzetten. De mogelijkheden zijn hierin erg uitgebreid, zo kan je met een magneetregistratie werken: je moet dan een magneet in de buurt van de scooter houden om de begrenzer uit te zetten.

Maar ook morsecode is mogelijk: je kan dan bijvoorbeeld de rem 3 keer lang en 2 keer kort ingedrukt houden voor activatie.

Wil je meer informatie over het opvoeren van een scooter en de kosten die daarbij komen kijken? Neem dan eens contact op met Fast & Furious scooters. Deze scooterwinkel is gespecialiseerd in het opvoeren van scooters.

Gerelateerd

108 gedachten over “Scooter opvoeren”

 1. Is het ook mogelijk een 4-takt scooter te voorzien van een snelheidsbegrenzer?
  Want mij is ooit vertelt dat je alleen 2-takt scooters kunt begrenzen

 2. Beste Isabella,

  Een 4-takt is idd niet zo goed op te voeren als 2-takt, echter kan je deze wel iets worden opvoerd tot 65 km/h in de meeste gevallen en vallen de kosten hiervan wel mee.

 3. is het mogelijk een 4-takt scooter op te voeren door alleen de cdi te veranderen samen met een euro begrenzer (een begrenzer die aan en uit te zetten is)?
  oftewel de vario ring erin laten en een andere cdi + ontgrenzen

  1. Dit is mogelijk, maar om het blokje niet onnodig op toeren te jagen, zou ik ook de vario ring verwijderen.
   Ik zou eerst beginnen met de varioring te verwijderen, misschien vind je dit voldoende.

  1. Als een snor 25 km/h heb je een andere cdi nodig.
   als een brom 45 km.h is hoef je enkel de vario ring te verwijderen.

 4. Hallo ik heb me scooter laten op voeren tot 35 heb een btc ma zit er ook een vario in of een prop in de uitlaat is bouwjaar 2016 en ze heben er aleen een andere cdi in gedaan

  1. er zit geen prop in de uitlaat maar de vario ring zou je moeten nakijken dat durft ik niet te zeggen of deze er wel of niet in zit.

  2. BTC ,AGM hebben geen vario, de beste wat je kan doen is, een onbegrensde erop zetten kabel van de scooter (niet cdi) afknippen de rode draad, dan zou je (retroScooter) zo hard gaan wat je scooter zelf aankan, kan tot 40-50-60-80 kmph gaan. Soms Nog 110km, bij sommige gevallen. Ik heb een GTS toscana heb dat ook gedaan mijne gaat 80 heb een snorscooter.

   1. Arrie, ik heb een Bellavista GTS gekocht Euro 4 aar is begrensd op 45Kmh. Ik vindt hem niet fijn lopen. houdt nog te veel in en stottert. wat kan ik doen om deze onbegrensd te krijgen?

 5. Ik heb een turbho AL50.
  Nu zit hier een CDI kastje in en de verkoper(particulier) heeft laten zien dat ik een draad los kan koppelen en hij rijdt sneller.
  Dat is zeker het geval. Als ik de draad laat zitten dan kom ik op de teller tot 30 km. Haal ik de stekker los dan gaat ie zo boven de 65.
  Laatst met stekker los een controle gehad, echte viel de rollerbank steeds uit en kon ik weg. pff
  Toch maar de stekker er weer in gestoken thuis..maar wat een k++ snelheid nu.. moet dagelijks lange rechte weg en dat schiet niet op. Elektrische fietsen halen je zo in, kennelijk mogen die sneller zonder problemen.
  Ik denk, maar weet niet zeker dat ik de originele CDI heb en dus geen problemen heb op deze wijze bij de rollerbank.
  Maar ik wil wel sneller kunnen. wat is de beste en controle veiligste oplossing?

  1. Misschien is een onbegrensde cdi met een schakelaar een oplossing voor jou zelf heb ik dit ook gedaan nu rijd mijn scooter gemakkelijk 65 in de plaats van 45 en door de schakelaar aan te leggen rijd hij terug de originele snelheid

 6. hoi ik heb laatst een nieuwe Sporting luxe gekocht … hij rijdt maar 22 km per uur
  kan ik alleen de vario ring laten verwijderen om sneller te gaan of moet ik ook gelijk de cdi laten vervangen.
  zie heel vaak onduidelijke verhalen over deze scooter. dus ja wat is nu waar 😉

 7. Hee Goeiedag,
  ik heb een Vespa sprint 4 takt en heb daarvan de varioring verwijderd en ik ga nu inderdaad 35. Nou zou ik liever ietsje harder willen maar geen brom cdi wil ik erin hebben. Kan ik er een grotere sproeier in zetten of wat zijn mijn mogelijkheden.

 8. Ik heb een vespa lx 50 snor. De vario is er uit en hij gaat 5km/u harder. Hoe kan ik de scooter tot 40 km/u opvoeren?

 9. Hey,

  Ik heb een Sym Fiddle III nieuw gekocht, het is een snorscooter. Nu heb ik al de vario verwijderd waardoor hij +-35 km/u gaat. Doordat het een injectiescooter is is hij moeilijker op te voeren heb ik gelezen, hoe kan ik hem verder opvoeren?
  Alvast bedankt!

  Mvg,
  Daan

  1. Polini vario laten monteren spelen met de gewichten. Mijn Sym III rijdt keurig 62km volgens GPS en draait heel mooi en rustig

 10. hallo,
  ik heb sinds 4mnd een Razzo srx 2takt 25km uitvoering.
  ik was aan het bekijken op welke manier deze scooter begrensd is maar na een onderzoek
  was dit alleen dmv een varioring.
  de scooter loopt met deze ring op gps snelheid net 31km p.u.
  nadat ik de ring had verwijderd rijd de scooter rond de 50km p.u.
  de CDI is dan toch voor een normale 45km uitvoering.
  kan ik nou toch switchen met een andere CDI met afst bediening met de functie begrensd op 25 en onbegrensd 50

  bvb dank,
  Arno

   1. welke cdi heb ik daar nu voor nodig? volgens mij een DC type maar word met een zoektocht
    ook niet wijzer.

    thanks,
    Arno

 11. Je schijnt een berini grand bella,
  Door 1 kabeltje door te knippen
  Heel makkelijk harder laten lopen ?weten jullie meschien welk keur
  Kabeltje ik moet doorknippen om hem te ongrenzen m.v.g W.A Kerpershoek

  1. dat verschilt per scooter welke kleur kabeltje het is en vergeet niet ook je sproeier dan te vergroten.

 12. Mijn razzo lucca scootertje rijdt ineens vd 1 op andere dag ipv max 34 nu bijna 70!! Zonder ooit een monteur te hebben gezien . Hij houdt niet meer in zeg maar…. maar dat kan toch zo maar niet?! Wie weet wat te doen

 13. Hallo,

  Ik heb een ZIP 4T 25km/h.
  Hij rijd nu 30km/h. Hoeveel gaat hij ongeveer als ik de varioring verwijder?

 14. Hallo ik heb een piaggio zip 2 takt snor met het bouwjaar 2005 hij loopt 40 maar trekt niet goed op ik heb 500 meter 30 gereden voordat hij harder ging kan je deze op een goedkope wijze harder laten optrekken ik hoor het graag

 15. Hallo ik heb een piaggio zip 2 takt
  Thuis staan hij loopt 40 maar hij trekt niet goed op ik heb 100 meter 25km/h gereden voordat hij harder ging is hier op goedkope wijze iets aan te doen
  Ik hoor het graag gr.

 16. hallo,,

  Ik heb een Vespa sprint 25km 4 takt en loopt nu +/- 30. Nu wil ik hem 45/50 km/h laten lopen maar wat is dan de beste methode .

  1. alleen een andere cdi ?
  2. een andere cdi , sproeier en nieuwe rollen ?

  en waar kan ik de juiste cdi vinden die ik nodig ben omdat ik ook ergens gelezen heb dat een Vespa 4t 4v of een 4t 2v kan zijn ?

  groet,

  hendrik

  1. De cdi doet wat aan de topsnelheid en de rollen en sproeier aan de trekkracht. De scooter zal dus lekkerder rijden als je ook de rollen en sproeier vervangt maar dat hoeft niet. Als js de cdi vervangt zal hij 55/65 rijden. Als je de vespa standaar als snorfiets heb gekocht is het waarschijnlijk een 4t 2v een 4t 4v is meestal een brommer

 17. Ik ben net een nieuwe Piaggoo Liberty S iget 25km gekocht (bouwjaar 2017) Kan ik deze laten opvoeren tot 40km ?

 18. Ik heb een malaguti centro, hij loopt nu op de teller max 54km, nu wil ik iets sneller, kan ik alleen voldoen met verwijderen van de vario? Of moet er ook een snellere cdi in?

 19. Ik heb een Sym Fiddle 2 nieuw gekocht. De varioring eruit laten halen en nu gaat ie 52! Kan ik op de Sym een snelheidsbegrenzer die ik zelf kan bedienen en terug kan zetten naar 34 als de politie in de buurt is?

 20. Ik heb een Sym Fiddle 2 nieuw gekocht. De varioring eruit laten halen en nu gaat ie 52! Kan ik een snelheidsbegrenzer laten inbouwen die ik zelf kan bedienen en terug kan zetten naar 34 als de politie in de buurt is?

 21. Hallo

  Ik heb een vespa primavera 4t die 30/34 rijd. Is het mogelijk om het 40 te laten rijden zonder een nieuwe cdi?

  1. nee dit is nu op moment helaas nog niet mogelijk, ik verwacht dat in de loop van 2018 dit wel moet gaan kunnen.

   1. Wanneer is de verwachting dat er iets bekend is over het sneller laten rijden van de nwe Euro brommers?

  1. Door het verwijderen van vario ring en vervangen van de cdi en daarna de carburateur en vario opnieuw afstellen.

 22. Hallo,

  Onlangs heb ik een onbegrensde cdi gekocht. Deze in mn scooter gezet maar hij rijdt niet harder dan 45 km/h.

  Iemand enig idee hoe ik mijn scooter toch harder kan laten lopen zonder al te veel aanpassingen. Draadje doorknippen werkte ook niet. Scooter: agm retro

  1. kijk even bij de carburateur bij de gasklep kan een schroefje zitten zodat het gas niet vol op kan.

 23. Weten jullie misschien of je een sym fiddle 3 euro4 ook 45 scooter iets harder kan laten lopen door alleen de varioring te verweideren en eventueel andere rolletjes ?

  M.Vr.Gr. Marcel

 24. Hoi,
  Ik heb laatst een nieuwe scooter gekocht, Vespa sprint 25km/h met de nieuwe injectie motor. Nu zou ik m eigenlijk wel iets harder willen laten lopen, rond de 35/40 km/h, is dit mogelijk en zo ja hoe?

 25. Hallo,
  Ik heb een Paggio Liberty snor injectie scooter kan die laten opvoeren zodat die een snelheid van 35 kan ??

 26. Hoi
  Ik heb een kisbee rijdt 30 kilometer/uur als ik nu een cdi erin zet 35 kilometer/ uur moet ik dan een kabeltje doorknippen omdat anders de zekering eruit klapt

 27. Hallo,
  Ik heb een Vespa lx50 2takt en ik was benieuwd wat de maximale snelheid was tot waar ik hem kan opvoeren en wat die kosten ongeveer zullen zijn?

 28. hallo ik heb een klein stationaire motorblokje (4takt 1cilinder 78 cc) suffolk 25a
  ik ben deze op een skelter aan het bouwen voor fun purposes op eigen land heeft iemand een suggestie hoe ik dat blokje meer pk”s kan geven?

 29. hallo,

  ik heb een snor vespa scooter gekocht met 45 km CDI opvoer set, de originele 25 km CDI zit erbij.
  Hoef ik alleen maar dit weer om te zetten om het opgevoerde eraf te halen?

 30. Hallo,
  Even een vraagje over een iva venti, ken het merk niet. Vriend van mij wil zo’n 1 kopen maar wil hem ietjes harder laten lopen ( is een snor) zijn er mogelijkheden om hem harder te laten lopen?

 31. Beste .ik heb een kymco super 8..150cc bwj 2016. De max snelheid is 100km/u graag wil ik deze wat opvoeren . Er zat geen varioring in . Wat moet ik doen ? Ik heb nu 5500 km heb nieuw gekocht 4 maand geleden .

 32. Hallo
  Ik heb nieuwe snor scooter
  25 km per uur
  Met injectie en ecu
  Model vespelini s van la souris
  Ik wil hem naar 34 km hebben
  Hoe doe ik dat .

 33. Heee, ik heb een agm vx50 4 takt snorscooter. Er zit nu een 42 cdi in. Hoe kan ik deze opvoeren naar 55 zonder de cdi aan te passen. En is dit uberhaupt mogelijk.

  Alvast bedankt

 34. Hallo, de sym fiddle 2 Euro 4 snorfiets geeft problemen bij het opvoeren (vario ring). Hij loopt dan instabiel en gaat sputteren. tenzij je de snelheidsmeter kabel verwijderd. Is hier een oplossing voor?

 35. Ik heb een forti scooter heb een nieuwe cdi bestelt dat hij 45 km zou rijden maar rijd maar 25 km Hoe kan dat ..

 36. Hoi,

  Ik heb sinds kort een AGM New Flash snorscooter 4t.
  Deze wilde ik opvoeren dmv verwijderen vd varioring. Dit wilde echter niet lukken en na het bellen van de handelaar bleek dit een model te zijn waarbij dit idd niet kan. Echter, na het weer in elkaar zetten van het apparaat en zonder ook maar iets aangepast/verwijderd te hebben rijdt hij opeens +/- 60 km/u.
  Het klinkt misschien gek, maar dit is me iets te hard ivm politiecontroles. Weet iemand wat er is gebeurd dat er zonder dat ik bewust iets aangepast heb m’n scooter opeens 60 gaat?

  Groeten

 37. Hoi goedemiddag,

  Ik heb net een nieuwe 4takt lucatti scooter gekocht, hij loopt nu ong 45/50 maar zou hem toch wat sneller willen laten lopen, hebben jullie een idee hoe dit moet? Alleen een nieuwe cdi of nog meer dingen?

 38. Beste

  Ik heb een Vespa sprint 2018 model maar Ik wil de snelheid verhogen hij gaat nu 39/40 km/u maar dit komt doordat er dus rollen van 8 inzitten ofzo.
  Maar is het niet mogelijk om de Vespa sprint 2018 met injectie te versnellen aan de hand van een afstandsbediening ?

 39. Good mornings ik heb een vraagje ik heb een brom piaggio fly 4t uit 2012 die ongv 45/50 gaat. Waar ik woon zijn een paar bruggen en om met het verkeer mee te kunnen zou ik hem graag opvoeren of willen ontgrenzen. Wat raad u me aan of wat voor advies geeft u me? Ik heb namelijk verschillende dingen gehoord maar ik vraag me af wat het beste is voor dit type en wat is de snelheid wat je dan hierbij zou kunnen bereiken?

 40. ik heb een botiam rebel snorscooter 2008
  deze pas gekocht de max snelheid ligt tussen de 65 en de 70 km/h
  hoe verlaag ik de snelheid bij deze scooter

 41. Hallo,
  Ik heb onlangs een Keeway F-Act , 2 takt , 25 km/h uitvoering, bouwjaar 2016 gekocht.
  Vario ring is verwijderd en hij rijdt top 43-45 km/h op kilometer teller.
  Alleen laat de trekkracht de wensen over! Naar mijn gevoel trekt hij voor geen meter, ook al komt hij uiteindelijk naar zijn top snelheid.
  Is er een begrenzer geschikt voor mijn scooter die hem in zijn onbegrensde stand beter laat trekken en in geval van controle weer “normaal” laat rijden?
  Gr.

 42. Goedemiddag

  Ik ben in het bezit van een btc grrand retro

  Hij rijd 25 km per iur
  Nu is mijn vraag heeft hij een vario rong en wat kan ik er meer aan doen om hem sneller te laten rijden?? En wat zijn de evt kosten

 43. Maurits van Oorschot

  ik heb een vespa sprint gekocht en de vario ring er pas na een jaar uitgehaald nu rijd hij maar 30 kan ik hier toch iets aan doen zonder andere dingen aan mijn scooter aan te passen, ik zou graag hebben dat hij 40 of 45 rijd

 44. Goede dag

  Heb een neco one scooter
  Waar vind ik iets aan die scooter om iets sneller te laten gaan
  Want je voelt dat hij zich elke als je rijd precies wilt stil vallen zelf met een bergaf gaat hij niet snellen kunne Julie mij helpen aub desnoods met foto ofzo wat ik kan doen

 45. Geachte

  Ik rij met een neco one 25km
  Zou hem graag sneller willen
  Wat kan ik daar aan veranderen aan dit model
  Kunt u mij uitlegge aub

 46. Goeden dag
  Ik heb een sym jet 14 het nieuwste model
  Hij is origineel en ik wil dat hij 54 km per uur kan zodat er geen wok op kom
  Hoe zou ik dit kunnen doen is de vario ring eruit halen voldoenden of gaat het dan te hard

  1. Ik heb dezelfde scooter, 20km na aankoop meteen laten opvoeren. Vario ring eruit en aan de laptop een nieuwe map op de chip gekopieerd was voldoende. 10 min werk en hij rijd nu 52Km/u

 47. Hey,

  Ik heb een Vespa sprint van 2015, 4t 2v. 22.000km gelopen. Heb v snaar, rolletjes, cdi, sproeier vervangen en vario verwijderd ondanks dit allemaal te hebben vervangen loopt hij net 40kmh hoe kan dit?

 48. goedenmorgen,

  ik heb een vraagje over mijn spiksplinternieuwe GTS Toscana exclusive
  Ik zou hem graag willen opvoeren maar heb nogal 2 linker handen. wat kan ik het beste doen om mijn scooter 38/40 km per uur te laten lopen.

 49. Hallo ik heb een vespa sprint 2015
  Brom 4T4
  Heb deze laten keuren bij de rdw
  Tot snor
  Hebben ze bij de dealer andere rolletjes ingezet tot 33 km
  Alles goedgekeurd
  Probleem is nu hij maakt
  Veel te veel toeren
  Is dit op te lossen groet

 50. Heb sinds 2 weken een nieuwe sym orbit 3 euro 4 en deze rijd nu op de teller exact 45. ( houd ook in bij heuvel af ) Kan ik de snelheid iets verhogen door de vario ring te verwijderen

 51. Hoi ik heb een vraagje. Ik heb een BTC Legend euro 4 en nu heb ik hier niet zoveel verstand van om hem sneller laten lopen. Ik lees van alles maar wat zou het beste zijn een nieuwe cdi erinzetten of wat?

 52. Ik heb een IVA lux bij 2018 die begrensd is tot Max. 38 km. Voluit is het net alsof je op een kameeltje zit, lichte korte horten en stoten, ongetwijfeld door de begrenzer . Het verbruik is nu 1 op 14, nog niet ingereden, niettemin erg hoog. Een CDI schijnt er niet meer in te zitten , maar een ECU. Is zo’n ECU ook te beïnvloeden tot 35>45 km met afstandsbediening of werkt dit anders . Graaf info

 53. kun je een neco borsalino opvoeren en hoe doe je dat best
  mijn scooter rijd nu een 25 km/uur en zou hem rapper willen laten lopen

 54. Hallo,
  Ik heb een La Souris grande en deze loopt nu 25-30 km.
  Wil hem een beetje harder laten rijden. Is het mogelijk alleen de cdi om te wisselllen tegen een andere (met afstandsbediening) die terug te zetten is.

 55. Hallo,

  Ik probeer sinds kort mijn AGM R8 scooter op te voeren maar tot nu toe zonder succes.
  Op het moment zit er een 45km/h CDI in maar ik wil graag over gaan naar een CDI met afstandsbediening zodat ik hem ten alle tijden kan aanpassen als er politiecontroles zijn.

  Met vriendelijke groet,
  Luuk

 56. Ik heb op mijn sym alo een nieuwe full power CDI laten zetten

  Maar hij rijd niets harder ( maakt niet meer toeren)
  Wat wel de bedoeling was.

  Heeft iemand raad?

 57. hey ik heb een 4takt zip waarvan de varioringen er nu uit zijn er zit een snor cdi in, hoe hard gaat me scooter dan maximaal want ik heb het idee dat hij nu te hard gaat voor de rollerbank

 58. Hallo, ik heb een thurbo cs-50 gekocht goe kan je deze opvoeren zit er prop in de uitlaat? En waarvoor dient dat buisje die aan de uitlaat hangt? Mvg.

 59. hallo ik heb een sim fiddle2 euro mei 2019 45 km kan ik 8 km harder door varioring te verwijderen en moet ik hem eerst in rijden groet

 60. Hallo mensen, Ik ben bezig met een scooterproject genoemd Beeline vecole GT 4 takt. Ik vroeg me af welke snelle uitlaat hier bij past. CDI , sproeier 82 is besteld Misschien ben ik nog wat vergeten . Graag hoor ik nog van jullie wat dit mag wezen.

  Er lopen ook 2 draden naar het blok Groen en Rood . Die rode moest toch ook door geknipt worden

Reacties zijn gesloten.