Scooterbanden kopen

scooterbanden kopenBij het onderhoud van jouw scooter moet je de banden zeker niet vergeten. Goede scooterbanden kopen verhoogt het rijcomfort en de veiligheid op de weg. Waar moet je bij scooterbanden kopen op letten en hoe maak je de juiste keuze voor goede en betaalbare scooterbanden? Met deze tips kun je met een gerust hart de juiste scooterbanden kopen.

Kies de juiste maat scooterbanden kopen

De maten van scooterbanden worden aangeduid in inches. Let goed op de maat van de band, er zijn veel verschillende maten. Zelf opmeten is daarom niet verstandig, het is beter jouw merk en model online op te zoeken en de juiste wielmaat te controleren.

Let op het profielscooterbanden profiel

Een goed set scooterbanden moet een goed profiel hebben. Controleer regelmatig het profiel en verwijder kleine steentjes en scherpe voorwerpen uit het profiel. Als er weinig profiel op de banden resteert is het verstandig om snel nieuwe scooterbanden te kopen. Met weinig profiel kun je in een gevaarlijke slip geraken bij nat weer en in scherpe bochten.

Buitenband, binnenband en tubeless

Het is van belang dat er geen kleine spijkers en scherpe objecten in de buitenband blijven steken. Die kunnen de binnenband perforeren en de band loopt langzaam vervolgens langzaam leeg. Je kunt ook kiezen voor tubeless banden. Dit type scooterbanden heeft geen binnenband nodig. Deze banden zijn wel duurder in aanschaf.

scooter buitenbanden

Controleer lekken bij het ventiel

Als de band langzaam leegloopt en je kunt nergens een gaatje vinden is het mogelijk dat het ventiel de boosdoener is. Controleer of er geen scheurtje in het ventiel zit en plaats altijd een dopje op het ventiel. Daarmee houd je vuil uit het ventiel waardoor je minder kans hebt op problemen.

Scooterbanden kopen is een kwestie van de juiste wielmaat opzoeken, kiezen voor een binnen / buitenband combinatie of tubeless en een band kiezen met een goed profiel. Als je de banden regelmatig even controleert op steentjes, spijkers en profiel kun je lang rijden met een set banden

Gerelateerd