Waarom goedkope fiets kopen?

By   maart 30, 2016

Over het algemeen hoor je vaak dat het beter is om dure fietsen te kopen, vanwege het feit dat je er dan jaren mee kunt doen. Dit wordt dan ook over het algemeen aangeraden, maar toch is dit niet altijd de beste keus. In sommige gevallen ben je beter af als je een goedkope fiets koopt.

Redenen goedkope fiets kopengoedkope-fiets-kopen

Een veel gehoorde reden waarom veel mensen ervoor kiezen om een goedkope fiets te kopen, is het feit dat deze vaak binnen het budget vallen. Ze hebben toch een nieuwe fiets, maar hoeven hier niet te veel voor te betalen. Dit is uiteraard een goede reden, maar er zijn nog veel meer redenen te bedenken waarom het verstandig is om juist een goedkope fiets te kopen in plaats van een duurdere.

Als je een beperkt budget hebt, kun je er ook voor kiezen om een tweedehands fiets te kopen, maar ook daar zitten haken en ogen aan. Aan veel tweedehandsfietsen mankeert er iets, waardoor je wel vaak het één en ander op moet knappen. Daar ben je stiekem toch wel wat geld kwijt en ook dat kan flink oplopen in de kosten die je misschien in eerste instantie niet had voorzien. Door een goedkope nieuwe fiets te kopen, loop je deze kans niet en kun je meteen genieten van je aankoop.

Een andere reden die je veelal hoort in veel grotere steden is het feit dat veel dure nieuwe fietsen gestolen worden ondanks de goede beveiliging van de fietsen. Door een goedkope fiets te kopen is de kans een heel stuk kleiner dat je fiets gestolen wordt, zeker als je de fiets goed beveiligt. Veel fietsendieven vinden het dan al vaak te veel moeite en steken liever hun energie in dure fietsen die meer opleveren. Dit is dan ook één van de reden waarom je in veel grote steden, vooral veel tweedehands en goedkope fietsen ziet.

Het kopen van een goedkope fiets heeft dus een aantal voordelen, namelijk:

  • De prijs van de fiets past meestal binnen je budget
  • Aan het kopen van een tweedehandsfiets zitten ook nog wat ogen en haken
  • De kans dat een goedkope fiets wordt gestolen is een stuk kleiner als een dure fiets.

Uiteraard zijn er nog wel meer reden waarom mensen er juist voor kiezen om een goedkope fiets te kopen, maar dit zijn wel de drie belangrijkste redenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *