Vespa Primavera

vespa primavera scooterDe Vespa Primavera was ruim 45 jaar geleden een absoluut succesnummer binnen de stal van Piaggio. Eind 2014 werd de Primavera in een nieuw jasje gestoken en opnieuw geïntroduceerd aan het grote publiek. Tot groot genoegen van scooterfans, want als het gaat om rijcomfort, design en uitstraling, steekt de Primavera met kop en schouders boven iedereen uit.

De eerste Vespa Primavera werd in 1968 gebouwd. Italiaanse jongeren waren vooral op zoek naar vrijheid en de Primavera maakte dit mogelijk. De scooter had uitstraling en een innovatief design en het duurde niet lang voordat heel Europa (waaronder Nederland) verliefd werd op de Primavera.

Toch was het niet het uiterlijk dat de scooter zo beroemd maakte, maar het fantastische rijgenot. De Vespa was erg compact, wendbaar en snel. Deze eigenschappen hebben de Primavera tot een icoon gemaakt in de scootergeschiedenis.

Moderne Primavera

45 jaar na het verschijnen van de allereerste Primavera, heeft Vespa het legendarische model opnieuw ontworpen. En net zoals het originele model, mag ook de nieuwe Primavera er wezen. De Primavera heeft een complete make-over gehad met een heel nieuw design, zonder af te doen aan de karaktereigenschappen die het model kenmerken: jeugdig, innovatief en vol met de nieuwste technologie.

De Primavera is leverbaar in verschillende varianten: een 50cc met 2-takt motorblok en een 4-takt met een 4V motorblok. Ook voor rijders met een A1-rijbewijs is er een model beschikbaar: de 125cc 4-takt.

Vespa Primavera modellen

Accessoires Primavera

Zoals we van het Italiaanse merk mogen verwachten, is er ook voor de Primavera-reeks gedacht aan een lijn met stijlvolle accessoires. Zo wordt het personaliseren van de Primavera nog primavera full optiesmakkelijker.

Je kan bijvoorbeeld een topkoffer kopen voor de Primavera, die wordt afgeleverd in de kleur van de scooter en is afgewerkt met een verchroomd Vespa-embleem. Je kan in deze topkoffer je helm kwijt en als je vaak iemand achterop neemt, is het ook mogelijk om de topkoffer te combineren met een ruggensteun.

De Primavera Touring wordt al geleverd met een laag windscherm, maar de standaard Primavera niet. Wil je toch een windscherm? Dat kan! Je kan kiezen voor een volledig windscherm of een wat kleinere versie.

En zelfs aan het weer is gedacht. Met een beenkleed, dat verrassend eenvoudig kan worden bevestigd, rij je stijlvol en warm (zelfs met een regenbui). Er zijn nog veel meer accessoires voor de Primavera te bestellen, waaronder jethelmen, bagagedragers, beschermhoezen, zadelcovers en anti-diefstalprotectie.

Primavera voor ultiem rijgenot

Of je nu de Touring, 4-takt of de 2-takt kiest, de Primavera staat garant voor maximaal rijplezier. Het is echt een ideale scooter, voor zowel dames als heren, omdat de zithoogte op 78 centimeter uitkomt. Zeker voor de relatief lange Nederlanders is dat een echte uitkomt.

Wat ook prettig is: de tankinhoud. Elk model wordt geleverd met een tankinhoud van 7 liter en daar kan je een flinke tijd mee vooruit. Het 4-takt motorblok is bijvoorbeeld ontzettend zuinig en verbruikt maar 1 op 40.

Primavera modellen overzicht

Goedkoop een Vespa Primavera kopen

Hoewel de Primavera zeer zuinig is, zijn de aanschafkosten niet bepaald goedkoop te noemen. Wil je zelf dit topmodel kopen? Dan is het verstandig om eens online te kijken. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om online een scooter te kopen. De Primavera kan je heel gemakkelijk online bestellen, met accessoires.

Vind je de aankoopkosten toch wat aan de hoge kant? Overweeg dan eens het leasen van een Vespa Primavera. Veel scooterrijders weten het niet, maar ook scooters kan je gewoon leasen. Je betaalt dan maandelijks een bedrag en aan het eind van de leaseperiode kan je de Vespa – indien gewenst – kopen tegen de restwaarde. Een groot voordeel van het leasen is dat je niet in een keer een fors bedrag moet betalen. Ook het leasen van een scooter, kan je gewoon online regelen.

Gerelateerd