Vespa scooter kopen

vespa-scooter-modellen

De historie van Vespa

Vespa staat niet alleen voor kwaliteit maar ook voor lifestyle. De Vespa bestaat al ruim 60 jaar. Wat velen niet weten is dat het merk Piaggio de eerst Vespa heeft geproduceerd in 1946. Sinds 1970 is ook het scootermerk Gilera een onderdeel geworden van het Piagio-concern.

Vespa heeft in het verleden zelfs een auto uitgebracht welke lang niet zo’n succes is geworden als de scooters die zij hebben gefabriceerd.

Vespa is Italiaans in hart en nieren. Italië staat weer bekend om het mooie weer, een rijke cultuur en geschiedenis en niet te vergeten top-design als het gaat om voertuigen waaronder scooters.

Een Vespa scooter kopen doe je omdat de Vespa bij je past. Vespa staat garant voor goede kwaliteit, betrouwbaarheid en een verfijnd design waarbij ook goed gelet wordt op rijgenot.

Vespa had bij de scooter meteen al een aantal voorwaarden waaraan het ontwerp moest voldoen. Zo waren het comfort, het gebruiksgemak, het chassis en het verbruik belangrijke punten waar de Vespa aan moest voldoen.

Dat Vespa een lifestyle is kun je ook terug zien aan de populariteit van hun bijproducten waaronder parfums, helmen, kleding en brillen.

Vespa scooter kopen

vespa-logoInmiddels zijn er aardig wat modellen te koop van de Vespa scooter. Op dit moment zijn er 7 modellen te koop van het merk.  Nog steeds is de Vespa van een uniek retro design en de absolute grondlegger als het om retro scooters gaat.

De Vespa modellen zijn:

Vespa Primavera – Vespa LX Touring – Vespa Sprint – Vespa LX – Vespa LXV – Vespa S – Vespa S Sport – Vespa Sprint SVespa Primavera Touring

Kenmerken Vespa LX

vespa-lxDe Vespa LX is een 4-takt scooter met moderne techniek. Hij heeft een 11 inch voorband en een 10 inch achterband. Voor heeft hij een schijfrem en achter een trommelrem. Het vebruik is 1 op 40 en de Vespa LX heeft een tankinhoud van 8 liter. Uiteraard is een elektrische start aanwezig net als alle andere Vespa modellen. De Vespa LX is in zowel een 25 als 45 km versie verkrijgbaar. Ga je regelmatig een passagier vervoeren dan kun je beter de LX-touring scooter kopen.

Kenmerken Vespa LXV

vespa-lxvDe Vespa LXV heeft als bijzonder kenmerk dat de buddyseat (het zadel) in 2 delen is gedeeld. Dit is de enige Vespa die dit heeft en daardoor onderscheid hij zich meteen van de rest.  Ook de binnenpanelen zijn in kleur meegespoten. Bij de Vespa LXV is ook een heel klein windscherm aanwezig welke hem tevens een beetje eigenwijs maakt. Ook de LXV is van het 4-takt type welke lekker zuinig is. Net als bij de LX heeft ook de LXV een 11 inch voorband gecombineerd met een schijfrem en een 10 inch achterband gecombineerd met een trommelrem. Ook de LXV is er in 25 en 45 km versie.

Vespa Primavera

vespa-primaveraDe Vespa Primavera is een moderne scooter met moderne technologie. Het 4-takt motorblok is zuinig en verbruikt slechts 1 op 40. De Primavera heeft een tankinhoud van 7 liter. De zithoogte is 78 cm en daarmee prima geschikt voor dames en heren. Het instrumentenpaneel heeft een grote snelheidsmeter en een apart lcd beeldschermpje welke de gereden afstanden weergeeft te samen met het brandstofniveau.

Vespa Sprint

vespa-sprintDe Vespa Sprint, een fijne scooter welke zich kenmerkt door grote wielen en een trendy lijn over het zadel. Zowel het voor- als achterwiel is 12 inch. De voorrem is voorzien van een schijfrem en de achterrem van een trommel. De Sprint heeft een verbruik van 1 op 40 (4-takt) en een tankinhoud van 7 liter.  Hij is in leuke frisse kleuren te verkrijgen waaronder geel, blauw en rood. Net als alle andere Vespa’s is ook deze in zowel een 25 als 45 km versie verkrijgbaar.

Vespa S Sport

vespa-s-sportDe Vespa S Sport heeft een sportiever uiterlijk welke is gecombineerd met het traditionele retro design. De Vespa S serie herken je aan de rechthoekig gevormde koplamp welke bij de meeste modellen gewoon rond is. Qua techniek is de Vespa S helemaal up-2-date. Zo is er een krachtig 4-takt motorblok met elektrische start welke een laag verbruik van 1:40 heeft. De touring-uitvoering biedt plek aan 2 personen wat de zit wat comfortabeler maakt. Ook dit model is zowel in een 25 km snorfiets als 45 km bromfiets te verkrijgen.

Welke Vespa scooter je ook kopen gaat, ze zijn allemaal erg goed. Er zijn ook goedkope retro scooters te koop. Hier zit soms wel wat kwaliteitsverschil in.

 

Vespa Sprint Racing Sixties (Limited Edition)

Vespa heeft een Limit Edition uitgebracht van de Sprint genaamd de “Racing Sixties”. Je kunt de Vespa Sprint Racing Sixties kopen in 2 verschillende uitvoeringen, namelijk groen en wit. Het opmerkelijke is dat ze gouden velgen hebben gekregen en nog wat andere speciale opties. Zo is de rand rond de koplamp zwart gemaakt, net als de sierstrips aan de zijkanten. Ook het hitteschild op de uitlaat is zwart. Deze Limited Edition uitvoering is nog verkrijgbaar zolang de voorraad strekt bij de winkels.

vespa sprint racing sixties 60 limited

Sean Wotherspoon Vespa

Ook de Sean Wotherspoon Vespa is een speciale Vespa scooter in gelimiteerde oplage. Er mochten meerdere kunstenaren een ontwerp maken voor de Special Edition Vespa Primavera en Sean Wotherspoon is gekozen tot winnaar door het publiek. De speciale Primavera is hieronder afgebeeld. Ook voor dit model geldt dat hij beperkt leverbaar is en beschikbaar is zolang de voorraad strekt.

sean wotherspoon limited vespa scooter

Eigen Vespa laten bouwen (Custom)

Nu is Vespa natuurlijk fantastisch mooi om te zien en van geweldige kwaliteit, maar… omdat veel fabrikanten de Sprints en Primavera’s aan het klonen zijn geweest en hun eigen merknaam erop hebben geplakt, is de Vespa minder uniek dan voorheen. Scooterwinkel Fast en Furious heeft daar iets moois op gevonden want bij hun kun je een Custom Vespa laten bouwen! Hieronder is een van hun custom Vespa’s te zien en hij is prachtig om te zien.

Via de webshop kun je zelf je eigen custom Vespa samenstellen en configureren. Niet alleen de opties kun je zelf bepalen maar ook de kleur! Zelfs special painting is mogelijk zoals two-tone lak of kameleon effect.

Bekijk meer Custom Vespa’s

vespa custom laten maken bouwen

Elektrische Vespa Elettrica

De Vespa Elettrica is een elektrische scooter, en wel een hele ingenieuze. Zoals we ook niet anders van dit merk zijn gewend, is de techniek tiptop doorontwikkeld en heeft het even geduurd voordat er een elektrische versie op de markt kwam. De Elettrica is net als de andere modellen voorzien van een retro uiterlijk, maar onder de kappen echt een stukje high-tech.

 

Vespa scooter accessoires

vespa-scooter-accessoiresVoor de Vespa scooter zijn ook diverse accessoires te verkrijgen. Denk hierbij aan een windscherm (flyscreen) welke licht van gewicht is maar oersterk en erg praktisch. Er is een zogeheten leg-cover te verkrijgen welke je benen warm en droog houdt. Ook een hoes, bagagerek, helmtas, handwarmers, multimedia-support (navigatie), zadeldek en dergelijke.

Meer over Fast Furious scooters vind je op instagram

Gerelateerd