Winkel

Service in een elektrische scooterzaak

Klopt het dat je een e-scooter niet zelf kunt onderhouden en dat je overal voor naar de elektrische scooterzaak moet gaan? Nee, dat is niet juist maar er zijn wel enkele zaken waar een doe-het-zelf sleutelaar rekening mee moet houden. Wat je zelf kunt doen en wat je beter kunt uitbesteden lees je op deze pagina.

Wat doet een elektrische scooterzaak?

Net zoals dit voor elektrische auto’s geldt zijn er bij e-scooters minder onderdelen waar je direct met een sleutel of schroevendraaier bij kunt komen. In plaats van een motorblok met mechanische onderdelen tref je een elektromotor aan die potdicht zit. Even benzine bijvullen of juist weg laten lopen werkt niet met een accu. Voor hobbyisten is dit een nadeel van e-scooters terwijl de meeste gebruikers dit juist een voordeel vinden. Wat kan een elektrische scooterzaak uitvoeren met jouw e-scooter?

Het is gelukkig niet nodig om bij ieder mankement de scooter naar de fabrikant te sturen. Net zoals het meeste onderhoud en schadeherstel door de winkel kan worden uitgevoerd bij een standaard scooter is dit ook mogelijk met e-scooters. Er zijn trouwens minder onderdelen om te onderhouden dus dat scheelt weer. Wat zijn de werkzaamheden die de elektrische scooterzaak voor je kan uitvoeren?

elektrische scooterzaak

Accu vervangen of tunen

De batterij is een belangrijk en duur onderdeel van een elektrische scooter. Let als gebruiker op juist gebruik. Zo mag je sommige accu’s niet geheel ontladen terwijl je andere juist niet altijd vol moet opslaan. Kijk in de handleiding of vraag het even na bij de elektrische scooterzaak. Naast een oude accu vervangen is het ook mogelijk om de batterijen te tunen. Dan worden de accucellen gerevitaliseerd waardoor ze weer een hoge capaciteit krijgen. Dit kan veel goedkoper uitvallen dan investeren in een nieuwe accu.

Steeds meer e-scooters zijn voorzien van één of twee uitneembare accu’s, dit maakt vervanging een fluitje van een cent. Je hoeft hiervoor niet naar de elektrische scooterzaak te gaan. zoals www.escooterinfo.nl

Motor onderhouden door een e-scooterzaak

Een elektromotor heeft weinig onderhoud nodig. De onderdelen zitten ‘verstopt’ in een behuizing en slijten nauwelijks. Als dit toch het geval blijkt te zijn wees dan voorzichtig met zelf de motor openen. Naast onderdelen die onder spanning staan kun je door de behuizing te openen de motor ernstig beschadigen. Een periodieke controle is voldoende om de elektromotor voor een lange tijd tiptop in orde te houden.

Losse onderdelen en accessoires

Een spiegel is een spiegel, het maakt niet uit op welk type scooter de spiegel bevestigd is. Je kunt dergelijke onderdelen los bestellen en vervangen of laat dit in de elektrische scooterzaak doen. Als het elektrische verwarmde handvatten betreft dat is het een ander verhaal. Onderdelen zoals de zitting of een windscherm zijn vrij eenvoudig te vervangen. Dit kan een handige klusser gewoon zelf doen. Als je bij aankoop twijfelt welke onderdelen extra te bestellen kies dan liever voor meer dan voor minder. Alles wat je namelijk direct besteld wordt (meestal) gratis voor je gemonteerd bij aankoop, dan hoef je dit alvast niet zelf te doen.

Tip: Valt jouw scooter met accessoires toch iets te duur uit? Kijk dan of de elektrische scooterzaak IN3 betalen aanbiedt. Dan kun je de kosten spreiden over 60 dagen zonder rente te betalen of een BKR registratie.

Onderhoudscontract

Als je handig bent en/of het leuk vindt om in het weekend jouw scooter uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten, dan zal de standaard garantie vaak al voldoende zijn. Als je juist kiest voor elektrisch omdat het zo onderhoudsarm is, dan is een onderhoudscontract wellicht iets voor jou. Voor een vast bedrag wordt de scooter nagekeken op diverse onderdelen en heb je geen zorgen aan jouw tweewieler. Zo ben je altijd op tijd waar je moet zijn, op het werk of school. Het nadeel is dat je geen excuus meer hebt om te laat te komen!

Is iedere elektrische scooterzaak hetzelfde?

Nee, er is wel degelijk verschil tussen scooterzaken. Zo zijn er winkels die slechts één merk verkopen. Dat is op zich niet zo erg maar meer keuze biedt meer kansen. Een winkel in de buurt geeft je misschien een vertrouwd gevoel maar waarom zou je niet verder kijken? Dankzij het internet kun je overal bestellen, misschien heeft een winkel elders in het land betere prijzen of aantrekkelijke betaalopties die je lokaal niet hebt. Online kun je ook oriënteren zonder direct naar een model gestuurd te worden door een verkoper. Reviews geven je informatie van echte klanten.

Resultaat 1–12 van de 279 resultaten wordt getoond